Στους 165 έχει φτάσει ο απολογισμός των νεκρών μετά την κατάρρευση οκταώροφου κτιρίου στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς πολλοί βρίσκονται ακόμα παγιδευμένοι, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Ντάκα.
773AD619207D6905F24275654F0960B9Στους 165 έχει φτάσει ο απολογισμός των νεκρών μετά την κατάρρευση οκταώροφου κτιρίου στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς πολλοί βρίσκονται ακόμα παγιδευμένοι, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Ντάκα.

Στο κτίριο στεγάζονταν κυρίως μονάδες παραγωγής ενδυμάτων, καταστήματα και γραφεία, ενώ σύμφωνα με υπαλλήλους των κλωστοϋφαντουργικών μονάδων, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι απασχολούνταν στο κτίριο.

«Ο αριθμός των νεκρών ίσως αυξηθεί, καθώς πολλοί εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο αρχηγός της αστυνομίας, Χαμπιμπούρ Ραχμάν.

Αξιωματούχοι δήλωσαν την Τετάρτη ότι πάνω από 1.000 άτομα τραυματίστηκαν εξαιτίας του ατυχήματος.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των νεκρών ήταν γυναίκες οι οποίες εργάζονταν στις τέσσερις μονάδες παραγωγής ενδυμάτων που στεγάζονταν στο κτίριο. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν πυρετωδώς τις προσπάθειες απεγκλωβισμού ανθρώπων από τα ερείπια.

Η αυριανή ημέρα θα είναι μια ημέρα πένθους για την χώρα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι θα καταβάλει μισό εκατομμύριο δολάρια για την αποζημίωση των θυμάτων.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών Μοχιουντίν Χαν Αλάμτζιρ δήλωσε ότι η κατασκευή του κτιρίου δεν είχε γίνει με τις απαιτούμενες προδιαγραφές και έδωσε εντολή για την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το δυστύχημα. Επίσης σημείωσε ότι αυτοί που ευθύνονται για την τραγωδία θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

“Σήμερα δεν θέλαμε να δουλέψουμε επειδή είχαν φανεί ρωγμές στο κτίριο. Όμως οι υπεύθυνοι των βιοτεχνιών μας ανάγκασαν να δουλέψουμε”, δήλωσε μια εργαζόμενη, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Πηγή: http://www.skai.gr/news