Με ένα γαλατικό χωριό παρομοίασε το TEDx Thessaloniki η παρουσιάστρια της διοργάνωσης, Πόπη Τσαπανίδου. Μία όαση θετικής ενέργειας, ζωντάνιας, ιδεών και νέων ανθρώπων που συνεχίζουν να ονειρεύονται, να προσπαθούν, να ρισκάρουν, να πιστεύουν και τελικά να πετυχαίνουν το στόχο τους. Η τέταρτη διοργάνωση του TEDx στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το, Σάββατο 13 Απριλίου 2013 στο κτίριο του Ολύμπιον, και την παρακολούθησαν περίπου 800 άτομα.

Tο θέμα της διοργάνωσης ήταν η `Δύναμη του Συν (+)`, η δύναμη να συνεργάζεσαι, να συνθέτεις, να συμμετέχεις, να συνυπάρχεις, η δύναμη να συνεχίζεις.


Οι ομιλητές, tedx3προερχόμενοι από τους χώρους της εκπαίδευσης, του εθελοντισμού, της επιχειρηματικότητας, της τέχνης, του ακτιβισμού και της τεχνολογίας, διέδωσαν ιδέες για το πώς η δύναμη του ‘συν’ γίνεται πράξη. Ανάμεσα στους 13 ομιλητές της διοργάνωσης βρέθηκε και ο συμπολίτης μας, φωτογράφος και συγγραφέας,  Σπύρος Παλούκης, ο οποίος αναζητεί το συν της φαντασίας στην πραγματικότητα. Στο TEDx μοιράστηκε την εμπειρία του για το μοναδικό κλειδί που κρατάει ο καθένας στα χέρια του για ανοίξει το προσωπικό του “Δωμάτιο των Ευχών”, το μέρος που όλες οι ευχές πραγματοποιούνται, αρκεί να είναι ειλικρινής κάποιος με τον εαυτό του. Ο Σπύρος μίλησε για το δικό του μαγικό κλειδί, που είναι το παραμύθι, η ενστικτώδης απόφαση να επιστρέφει στην παιδική ηλικία, παρά τους λαβυρίνθους της καθημερινότητας που συχνά μας αποπροσανατολίζουν. Η επιστροφή στη βεβαιότητα της παιδικής ηλικίας, τότε που τα πάντα είναι καινούρια, εφικτά και δεν υπάρχει το αδύνατο.

Κύριες πηγές έμπνευσης για το φετινό θέμα του TEDx ήταν η θετική ενέργεια που διαχέεται κάθε χρόνο από τη διοργάνωση, αλλά και η ανάγκη να αναδειχθούν έννοιες, στοιχεία και ενέργειες με θετικό πρόσημο, θετική σκέψη και δράση, με σκοπό να ενταχθούν στην καθημερινότητά μας, τώρα που τις χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ.

 tedx1

www.spyrospaloukis.com