Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας ουσιαστικά δράσεις για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχει στο 4ο Αgro Quality Festival με ένα περίπτερο 277 τ.μ, με τοπικά ποιοτικά προϊόντα (ελαιόλαδο-ελιές, κρασιά, όσπρια, οπωροκηπευτικά, βιολογικά, αρωματικά/φαρμακευτικά φυτά, αρτοσκευάσματα, τυροκομικά-γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα κρέατος, αλλαντικά,  μέλι, κλπ.), τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος της συμμετοχής είναι  η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της ΠΚΜ και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Το Φεστιβάλ ποιοτικών αγροτικών προϊόντων θα πραγματοποιηθεί στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων από 17 έως 19 Μαΐου 2013.

 

Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού (Ε.Ο.Σ.Σ.) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

φεστιβαλαγροΠροκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  ΚΑΛΕΙ τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στα διοικητικά της όρια και επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της ΠΚΜ (ξεχωριστό stand για κάθε επιχείρηση),  χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τις 26/4. Ειδικότερα:

 ü  Η ΠΚΜ καλύπτει την ενοικίαση του χώρου (4-8 τ.μ ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών) και τη διαμόρφωση με τον βασικό εξοπλισμό (1 τραπέζι ή γραφείο, 1 καρέκλα και 2 ράφια).

ü  Το κόστος διαμονής και μετάβασης θα βαρύνει αποκλειστικά τις επιχειρήσεις.

ü  Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

ü  Τονίζεται ότι η έκθεση  θα έχει και εμπορικό χαρακτήρα (πώληση προϊόντων) .

ü  Όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν με ευαλοίωτα προϊόντα (γαλακτοκομικά/τυροκομικά, αλλαντικά, προϊόντα κρέατος κλπ) καλό θα ήταν να  φέρουν το δικό τους ψυγείο. Για όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να νοικιάσουν ψυγείο, το κόστος θα βαρύνει τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

ü  Κατά τη διάρκεια του 3ημέρου θα γίνει γαστρονομική παρουσίαση από τους chef του ΕΟΣΣ  διαφόρων τοπικών πιάτων της Περιφέρειάς μας οπότε καλό θα ήταν οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν να υπολογίσουν και μια ποσότητα προϊόντων που θα ήθελαν να προσφέρουν ώστε  να παρασκευαστεί το επιδεικτικό γεύμα των εγκαινίων, το ελληνικό πρωινό και οι υπόλοιπες γαστρονομικές προτάσεις με χαρακτηριστικές συνταγές που εσείς θα μας υποδείξετε. (Στόχος είναι οι επισκέπτες να “γευτούν” τις ιδιαίτερες γεύσεις της περιφέρειας και να τις αναζητήσουν ξανά.)

ü  Τέλος, στο πλαίσιο του 4ου Agro Quality Festival  θα πραγματοποιηθεί ο 3ος Διαγωνισμός Ελληνικής Επιτραπέζιας Ελιάς.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες στο email:rdo@pkm.gov.gr ή στο fax 2310989348.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:

Παρασκευή: 16.00 – 22.00

Σάββατο: 10.00 – 22.00

Κυριακή: 10.00 – 22.00

 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Γλυκερία Καραλή στο τηλέφωνο 2310910445

Στην ιστοσελίδα της Επιστημονικής Εταιρείας Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού (Ε.Ο.Σ.Σ.) http://www.edpa.gr υπάρχουν πληροφορίες για την έκθεση καθώς και έντυπο συμμετοχής.