πασοηςΤην Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Πασόης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Α. κ. Παρούτογλου Νικόλαο, επισκέφθηκαν στην Αθήνα τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σωκράτη Αλεξιάδη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο.

Η επίσκεψη στο ΥΠ.Ε.Κ.Α. αφορούσε την προώθηση των υποέργων «Προμελέτη εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Αριδαίας» και «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων και της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Αριδαίας» της πράξης «Αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Αριδαίας».

Ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε τον κ. Δήμαρχο ότι τις προσεχείς ημέρες θα εγκριθούν οι προεγκρίσεις της δημοπράτησης των υποέργων από την διαχειριστική αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ).

Η επίσκεψη στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος αφορούσε την φημολογούμενη κατάργηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Αριδαίας. Ο κ. Δήμαρχος έθεσε τον προβληματισμό του για το θέμα και επεσήμανε ότι ενδεχόμενη κατάργηση θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην ακριτική και απομονωμένη Αλμωπία η οποία περιβάλλεται από πολλά δάση.

Ο κ. Γεωργακόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Δήμαρχο ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και δεσμεύτηκε για την παρακολούθηση του θέματος.