Συνέδριο για τη ρωσική γλώσσα διοργανώνει η Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστήμιου της Μόσχας  «Μ.Β. Λομονόσοβ», που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Απριλίου έως 1 Μαΐου 2013, στο ξενοδοχείο Potidea PalaceBomoClub στη Χαλκιδική, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

10049_Potidea-Palace-By-NightΤο συνέδριο διοργανώνεται σε  συνεργασία και με τη υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας, του Ρωσικού Πολιτισμικού και Επιστημονικού Κέντρου της Αθήνας, του Ομοσπονδιακού Πρακτορείου Τύπου και Μαζικής Ενημέρωσης της Ρωσίας και του Τουριστικού Πρακτορείου “MouzenidisTravel”.

            Πρόκειται για το  Γ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα  «H ρώσικη γλώσσα στο σύγχρονο κόσμο: παραδόσεις και νεωτερισμοί στην διδασκαλία της ρώσικης ως ξένης καιμετάφραση», που ξεκινά το Σάββατο, 27 Απριλίου 2013, στις 10:30 π.μ., στο ξενοδοχείο Potidea PalaceBomoClub.

«Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε και ενισχύουμε δράσεις που φέρνουν πιο κοντά τους ρώσους πολίτες στη χώρα μας. Επενδύουμε στρατηγικά στην αγορά της Ρωσίας τόσο στο πεδίο του τουρισμού, όσο και σε εκπαιδευτικές αλλά και επιχειρηματικές συνέργιες, οι οποίες αποβαίνουν προς όφελος και των δύο πλευρών», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

            Στο συνέδριο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν πάνω από 120 διακεκριμένοι επιστήμονες από διάφορες χώρες: Ελλάδα, Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετάνια, Ισπανία,  Αυστρία, Ινδία,  Τουρκία, Σερβία, Π.Γ.Δ.Μ., Ισραήλ, Ουκρανία, Γεωργία, Αρμενία, Καζαχστάν, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, όπου θα ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε έναν ευρύ κύκλο θεμάτων που συνοψίζονται γενικά στις εξής θεματικές κατηγορίες:

1. Η ρωσική γλώσσα στο σύστημα προετοιμασίας ειδικών της διαγλωσσικής επικοινωνίας

2. Θεωρία, Ιστορία, Μεθοδολογία μετάφρασης

3. Πολιτισμό – ανθρωπολογικές όψεις της διαγλωσσικής επικοινωνίας.