Την Παρασκευή 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλμωπίας στην Αριδαία με θέμα  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δενδροκαλλιέργειες στην Αλμωπία.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ν. Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής και εκπρόσωποι των υπολοίπων βουλευτών του Νομού Πέλλας.

συσκεπσηΕπίσης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρος Καραμαριάς, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των αγροτικών συνεταιρισμών της Αλμωπίας και πολλοί άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η ακαρπία – καρπόπτωση πολλών ποικιλιών καρποφόρων δένδρων και ο τρόπος ενίσχυσης – αποζημίωσης των αγροτών των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών έθεσαν τους προβληματισμούς τους για την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει από τις καταστροφές των καλλιεργειών τους και ζήτησαν την διαμεσολάβηση των βουλευτών του νομού για την άμεση αποζημίωση τους.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Πασόης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εξεύρεσης άμεσης λύσης μιας και το θέμα αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τους εκατοντάδες πληγέντες αγρότες της Αλμωπίας.

Ο κ. Τζαμτζής ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την υπάρχουσα κατάσταση και δεσμεύτηκε να κινηθεί στην κατεύθυνση της δίκαιης καταγραφής και αποζημίωσης των παραγωγών.