χαλκηδοναΜετά από επίμονο και επί σχεδόν έξη μήνες επαναλαμβανόμενο αίτημα του Γιώργου Καρασμάνη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών κ. Καλογιάννης, συγκάλεσε επιτέλους τη σύσκεψη των φορέων του Νομού μας, προκειμένου να ξεκαθαρίσει μια και καλή η σκανδαλώδης υπόθεση της αρπαγής των 120 εκατομμυρίων που προορίζονταν για το οδικό τμήμα Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών.

          Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής, κατήγγειλε σε σκληρούς τόνους και για άλλη μια φορά τις άθλιες μεθοδεύσεις, παραθέτοντας ξανά και τα τεκμηριωμένα στοιχεία που τις  επιβεβαιώνουν. Τόνισε δε χαρακτηριστικά σε κάποια σημεία της τοποθέτησής του:

          «Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία δεν νοείται, μια ¨παρεούλα¨ – η Θεσσαλονικιώτικη παρέα – με τα παρακλάδια της την ημέρα της διάλυσης της Βουλής να απορρίπτει το δικό μας έργο και, με συνοπτικές και ύποπτες διαδικασίες, να προτείνει την ένταξη της Περιφερειακής Δυτικής Θεσσαλονίκης… Και αυτό, όταν με επίσημη αναφορά υψηλόβαθμου στελέχους αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας, καταγγέλλεται ότι η μελέτη για το συγκεκριμένο έργο είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη και σε επίπεδο αναγνωριστικό.

»Αλλά κατάφεραν, μέσα σ΄ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα να την ¨φτιατσιδώσουν¨ και να μας αρπάξουν τα 120 εκατομμύρια. Και μένουν αναπάντητα τα ερωτήματα: Πώς είναι δυνατόν, η συμπληρωματική μελέτη για το δικό μας έργο, να μην ολοκληρώνεται δυο χρόνια τώρα – τη στιγμή μάλιστα που η υπάρχουσα προμελέτη, καλύπτει το 90% του έργου; Πώς είναι δυνατόν, όλες οι υπηρεσίες του Υπουργείου και ο ίδιος ο Υπουργός, να λένε ότι το έργο είναι ώριμο και, παρά ταύτα, να μην έχει προχωρήσει η δημοπράτηση;

βουληκαρασμανης»Πρόκειται για απροκάλυπτο σκάνδαλο».

Σε πρόταση του Γ.Γ. του Υπουργείου Στράτου Σιμόπουλου, να ενταχθεί το έργο στη νέα Προγραμματική Περίοδο, η αντίδραση Καρασμάνη, υπήρξε άμεση και αποστομωτική:

«Αφού τα πράγματα είναι τόσο απλά, γιατί δεν μας αφήνετε τα 120 εκατομμύρια που με αγώνες διασφαλίσαμε, και να πάτε εσείς να πάρετε όσα θέλετε και ακόμη παραπάνω, από τη Β΄ Προγραμματική Περίοδο; Θα έπρεπε όμως να ξέρετε ότι αυτή η Β΄ Περίοδος, δεν ρίχνει βάρος στην οδοποιία, αλλά σε έργα που στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Συνεπώς, μ’ αυτήν την πρόταση, είναι σαν να παραπέμπετε αυτό το έργο ζωής για την Πέλλα στις ελληνικές καλένδες».

Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέληξε, ότι μια τέτοια εξέλιξη, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή. Όπως τόνισε, ο λαός της Πέλλας, αισθάνεται εξαπατημένος, ταπεινωμένος και ζημιωμένος. Το τεράστιο αυτό σκάνδαλο, θα φτάσει και στον Πρωθυπουργό! Και, σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω.

 

·       Με αφορμή τα όσα λέγονται και ακούγονται για μια – δήθεν – ¨λύση¨, τη σύνδεση του Νομού μας με… άλλο δρόμο, ο Βουλευτής τα χαρακτηρίζει επιεικώς ανεπίκαιρα και αφελή. Κυρίως όμως επιζήμια,  ειδικότερα τούτη τη στιγμή που κάνουμε τη μεγάλη προσπάθεια να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε το τεράστιας σπουδαιότητας έργο για το Νομό μας.

Επίσης δεσμεύεται να ενημερώνει ανελλιπώς τους συμπολίτες μας, όχι ¨για να βγάζει δελτία Τύπου¨, αλλά γιατί το θεωρεί στοιχειώδη υποχρέωσή του απέναντι στο λαό της Πέλλας.