Την εκτίμησή του ότι η ανεργία θα αρχίσει να μειώνεται σε έξι μήνες εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

newego_LARGE_t_1101_54094336_type12128

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάϊ, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από την έκθεση του ΔΝΤ, κάνοντας λόγο για «βροχή θετικών ειδήσεων για την Ελλάδα» όπως η προτροπή της Morgan Stanley για αγορά ελληνικών ομολόγων, για το άρθρο του περιοδικού Economist για «Grecovery» και την πώληση του αεροδρομίου σε καναδικό ταμείο αντί 1 δισ. ευρώ.

«Αυτή η κυβέρνηση σε 1 χρόνο πήγε από το Grexit στο Grecovery, δεν έγινε εύκολα, ούτε λεω ότι γλιτώσαμε. Για πρώτη φορά υπάρχει ρεαλιστική προοπτική μπροστά μας η Ελλάδα να ανακάμψει» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε πρώτο χρόνο έρχεται η σταθεροποίηση των δημοσιονομικών και σε δεύτερο χρόνο η ανάστροφη του οικονομικού κύκλου που θα φέρει μείωση ανεργίας. «Σε 6 μήνες θα αρχίσει να πέφτει η ανεργία είμαι 100% σίγουρος. Είμαστε τώρα σε σημείο ισορροπίας» επισήμανε.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι είναι ξαιρετικά σημαντική η πίεση του ΔΝΤ για κούρεμα του ελληνικού χρέους τουλάχιστον για 60 δισ. ευρώ. «Το Ταμείο που καθυβρίζουμε εξ αντικειμένου σύμμαχός μας. Είμαστε η πρώτη γενιά Ελλήνων θα δώσει λιγότερο χρέος από αυτό που παρέλαβε» είπε.

Πηγή : www.ethnos.gr