Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Ενδιαφερόμαστε για τους  πολίτες στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟλοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος μαθημάτων του Προγράμματος «Ψυχολογία» που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου.

 

Το Πρόγραμμα περιελάμβανε υψηλού επιπέδου παρουσιάσεις, οι περισσότερες πραγματοποιήθηκαν από καθηγητές πανεπιστημίου και οργανώθηκαν με τη συμμετοχή του επιστημονικού φορέα «Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Βόλου». Διοργανωτής του Προγράμματος ήταν ο Οργανισμός «Πολίτες Εν Γνώση» με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παραβρέθηκε στο τελευταίο μάθημα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου και συνεχάρη τους σπουδαστές για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, όπως και τους εισηγητές και τους οργανωτικούς υπευθύνους για τη συμβολή τους στην ανάδειξη του θεσμού.

 

Σε δήλωσή του για το θεσμό ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Όταν αποφασίσαμε να αναλάβουμε την πρωτοβουλία και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με τους «Πολίτες εν γνώση», ήταν δύσκολο να φανταστούμε την μεγάλη ανταπόκριση που θα είχαμε. Πάνω από 130 πολίτες δήλωσαν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα και η συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από 100, έλαβαν βεβαίωση πιστοποίησης.

 

Το θέμα του εκπαιδευτικού προγράμματος που επιλέχθηκε, η ψυχολογία, αποδείχθηκε πραγματικά εμπνευσμένο. Η ψυχολογία αποτελεί μέρος της καθημερινής μας ζωής, αλλά και της ίδιας μας της ύπαρξης.

 

Η πολιτεία έχει εξαγγείλει μία σειρά αρμοδιοτήτων για την άσκηση εκπαιδευτικής πολιτικής από τους Οργανισμούς Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Η εμπειρία που αποκομίσαμε από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και οι απόψεις των συμμετεχόντων είναι σημαντικές ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό δράσεων που καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες εκπαίδευσης της τοπικής αγοράς και των πολιτών της Πέλλας».