Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα)

 

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα παρουσιάσουν την ενημερωτική εκστρατεία με θέμα “Ευρωψέματα – Ας πούμε την αλήθεια”, στο πλαίσιο εκδήλωσης με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης την Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013 και ώρα 11:00 – 13:30.

 

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και απευθύνεται προς τον Τύπο και τα ΜΜΕ, τους εκπροσώπους νεανικών μέσων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κάθε ενδιαφερόμενο φορέα και πολίτη.

eurwph2 

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, καθώς και η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη, Πρέσβης Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών 2013 για την Ελλάδα. Θα συμμετάσχουν, επίσης, ως ομιλητές Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν 6 τηλεοπτικά βίντεο με θέμα: “Ευρωψέματα –  Ας πούμε την αλήθεια”, τα οποία απαντούν σε διάφορα αρνητικά στερεότυπα σχετικά με τις πολιτικές της ΕΕ και αποτελούν προϊόν συνεργασίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί επίσης η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2013 για την Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια και θα ανακοινωθεί και εγκαινιαστεί ο νέος Ευρωπαϊκός Χώρος υποδοχής και εργασίας δημοσιογράφων και νέων (Europe House) στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ οι Οργανώσεις Νέων “Youth 4 Europe” θα παρουσιάσουν προτάσεις για την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Χώρου. Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί ευρωπαϊκή πρωτοβουλία κοινωνικής δικτύωσης από την ΜΚΟ CafeBabel, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο FreeThinkingZone, το οποίο υποστηρίζει τις εκδηλώσεις για την 9η Μαΐου.

 

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα μεταδοθεί μέσω Livestreaming στο Κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα: www.ustream.tv/channel/europarlgr

 

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε και να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση.