Λήξη-Β-Παγκοσμίου-ΠολέμουΜε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Η 9η Μαΐου είναι η ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-44 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

 

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την τέλεση δοξολογίας στην Μητρόπολη, όπου έγινε και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον δάσκαλο του 8ου δημοτικού σχολείου Έδεσσας κ. Φώτιο Γέσιο. Ο κ. Γέσιος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της περιόδου και στο σύγχρονο νόημα της υπεράσπισης των  εθνικών αξιών και διατήρησης της ομοψυχίας. Ακολούθησε η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφανιών στο ηρώο της πόλης. Τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, εκπροσώπησε η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου.

 

Οι τοπικές αρχές και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και συλλόγων, καθώς επίσης και πολίτες τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και τη μνήμη των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης.