Τον Πρέσβη της Τυνησίας στην Ελλάδα TarekSaadi, συνοδευόμενο από το Διευθυντή του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Τυνησίας  MohamedBachar, δέχθηκε σήμερα ο  Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

            Η Τυνησία είναι παραδοσιακά φίλη χώρα με την Ελλάδα, καθώς οι δύο πλευρές μοιράζονται τους κοινούς πολιτισμικούς δεσμούς της Μεσογείου. Πιστεύουμε στην ανάγκη να ενισχύσουμε  τις καλές σχέσεις μας με την Τυνησία και να εργαστούμε από κοινού στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης των πολιτισμικών, οικονομικών, εμπορικών και τουριστικών συνεργασιών μεταξύ των δύο πλευρών”, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, υποδεχόμενος τον Πρέσβη της Τυνησίας.

        130520_Ο_Περιφερειάρχης_Κεντρικής_Μακεδονίας_Απόστολος_Τζιτζικώστας_με_τον_Πρέσβη_της_Τυνησίας_στην_Ελλάδα_Tarek_Saadi    Ο κ. Τζιτζικώστας μίλησε για την εξαιρετική ποιότητα του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ εξέφρασε τη βούλησή του να συμμετάσχει η ΠΚΜ στην πρωτοβουλία σύναψης μιας κοινής συνεργασίας με την Τυνησία στον τομέα του τουρισμού σε διαπεριφερειακό επίπεδο, με στόχο την αμοιβαία γνωριμία των δύο περιοχών, την ανάπτυξη κοινών δράσεων και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος εκατέρωθεν. “Θέλουμε να ανακαλύψουν οι Τυνήσιοι την Ελλάδα και να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και τον τουριστικό και πολιτισμικό πλούτο της περιοχής μας, που προσφέρει δυνατότητες δωδεκάμηνου τουρισμού, όλες τις εποχές του χρόνου, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος έκανε ξεχωριστή αναφορά στις επενδυτικές προοπτικές και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΠΚΜ.

 

 Την αγάπη του για την Ελλάδα και, ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη, που μπορεί να γίνει “ένα λιμάνι-πύλη όχι μόνο για τα Βαλκάνια, αλλά και για τη Βόρεια Αφρική”, εξέφρασε από την πλευρά του ο Πρέσβης της Τυνησίας TarekSaadi. Ο Πρέσβης της Τυνησίας συμφώνησε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάγκη κοινής πορείας των δύο μερών στα ζητήματα του τουρισμού και του πολιτισμού, μέσα από την προώθηση των διαπεριφερειακών συνεργασιών. Ο κ. Saadi εξέφρασε επίσης το ενδιαφέρον της τυνησιακής πλευράς για την αποκατάσταση της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με την Ελλάδα, που θα διευκολύνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Στη συμπληρωματικότητα των δύο πολιτισμών, τυνησιακού και ελληνικού, καθώς και στις διευρυμένες προοπτικές αμοιβαίας συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού αναφέρθηκε ο Διευθυντής του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Τυνησίας MohamedBachar, ο οποίος μίλησε για τα κοινά μεσογειακά χαρακτηριστικά των δύο πλευρών.