DSC09114Μία ολοκληρωμένη προσέγγιση για την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή των Καταρρακτών, των Μύλων και του Βαροσίου, σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους τουριστικούς πόρους της πόλης και του Δήμου Έδεσσας, παρουσιάστηκε σε τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο των Καταρρακτών.

Ο Δήμος Έδεσσας σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων και τη Δημοτική Επιχείρηση eTrikala, που έχει μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία σε θέματα αξιοποίησης τουριστικών πόρων, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδιασμού που έχει ξεκινήσει για μία ολοκληρωμένη προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, να υπάρξει επιμήκυνση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στην Έδεσσα και να εξακτινωθούν οι επισκέπτες προς όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής του Δήμου Έδεσσας.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας αναφέρθηκε στα προγράμματα που ήδη υλοποιούνται στην περιοχή των Μύλων και στο τέλος του τρέχοντος έτους θα υπάρχουν τέσσερις επισκέψιμοι χώροι με ηλεκτρονικό εισιτήριο, γεγονός που σημαίνει ότι αυτόματα δημιουργείται ένα τουριστικό προϊόν που μπορεί να κρατήσει τους επισκέπτες μερικές ώρες στην Έδεσσα και παράλληλα να προσελκύσει οργανωμένες ομάδες και σχολεία. Επιπρόσθετα, με τον τρόπο αυτό καθίσταται δυνατή η άμεση επαφή και επικοινωνία με τους επισκέπτες, για την παροχή πληροφοριών για τους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς και τα αξιοθέατα της περιοχής. Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής θα συμπληρώσει και θα επεκτείνει τις δράσεις του DSC09117Δήμου Έδεσσας που βρίσκονται σε εξέλιξη για να διαμορφωθεί ένα αξιόλογο πλέγμα δραστηριοτήτων, που θα προσελκύσουν νέους επισκέπτες.

Ο Διευθυντής της eTrikala κ. Οδυσσέας Ράπτης, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδίου και ανέλυσε τους προτεινόμενους τρόπους διασύνδεσης των δραστηριοτήτων, έτσι ώστε να αποτελούν ένα ολοκληρωμένο τουριστικό κύκλωμα που θα εντυπωσιάζει και ταυτόχρονα θα εκπαιδεύσει και θα ψυχαγωγεί τους επισκέπτες.

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους και απαντήθηκαν οι απορίες που εκφράστηκαν.