Δύο ψαράδες εντοπίστηκαν σώοι από αμερικανικό αλιευτικό ενώ η βάρκα τους έπλεε επί ένα μήνα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Κατάφεραν να επιβιώσουν πίνοντας βρόχινο νερό και τρώγοντας ωμά ψάρια.

pacific-thumb-medium

Οι δύο άνδρες 20 και 40 ετών προέρχονται από τη Δημοκρατία του Κιριμπάτι, μια συστάδα νησιών 15.000 χιλιόμετρα βόρεια των νησιών Φίτζι. Η βάρκα τους παρασύρθηκε στα ανοιχτά πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες μετά από βλάβη στη μηχανή. Το αλιευτικό τους βρήκε περίπου 700 χιλιόμετρα μακριά από το νησί τους. Σύμφωνα με τους ναυτικούς που τους εντόπισαν, οι δύο άνδρες δεν είχαν ελπίδες να επιβιώσουν για αρκετές ημέρες ακόμη καθώς ήταν στα πρόθυρα ασιτίας και άρχιζαν να πίνουν νερό από τη θάλασσα καθώς πλέον το βρόχινο νερό δεν ήταν αρκετό λόγω ξηρασίας.

Καθώς ο Ειρηνικός Ωκεανός είναι αχανής, είναι ελάχιστες οι πιθανότητες επιβίωσης ναυαγών. Το 2006, τρεις Μεξικανοί βρέθηκαν στο σκάφος τους που έπλεε ακυβέρνητο επί εννέα μήνες ενώ το 1992 άλλοι δύο ψαράδες-επίσης από το Κιριμπάτι-έμειναν στη θάλασσα 177 ημέρες πριν αγγίξουν τη στεριά στα νησιά Σαμόα.

 

Πηγή : www.enet.gr