130522_diethnes_mousikotheatr_festival_kvn_afisaTo Ζ΄ Διεθνές Μουσικό-Θεατρικό Φεστιβάλ «KVN»  διοργανώνει το Κέντρο Υποστήριξης Νεολαίας «ΑΙΓΑΙΟ» Θεσσαλονίκης από τις 22 έως τις 27 Μαΐου 2013, στο ξενοδοχείο KassandraMare στη Χαλκιδική, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία  και με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας,  του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Τουριστικού Πρακτορείου “MouzenidisTravel”.

Το «KVN» είναι μουσικό-θεατρικό φεστιβάλ πανεπιστημιακών θεατρικών ομάδων. Το κίνημα αυτό είχε ξεκινήσει στη Ρωσία πριν από 50 χρόνια και έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια διαγωνίζονται για το ποιος είναι ο πιο κωμικός, ο πιο ετοιμόλογος και ο πιο ευρηματικός”. Εδώ και επτά χρόνια που διεξάγεται το Φεστιβάλ «KVN»,  έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των νέων καλλιτεχνών της Ελλάδας με  τους νέους του εξωτερικού.      

   130522_diethnes_mousikotheatr_festival_kvn_1         Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν πάνω από 120 νέοι και νέες από την Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουκρανία, το Λουξεμβούργο, την Εσθονία και την Ολλανδία και θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και δημιουργικές ιδέες. Επίσης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια με θέμα “Καλλιτεχνική (υποκριτική) ικανότητα” και «Το σχολειό του KVN» καθώς και ξεναγήσεις των συμμετεχόντων στα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Φεστιβάλ “KVN” θα ολοκληρωθεί με την τελική παράσταση και συναυλία, με τη συμμετοχή όλων των ομάδων, την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 στις 18:00 στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.