Διεθνής επιστημονική ημερίδα με θέμα “Γλώσσες- Πολιτισμοί- Μετάφραση” και σεμινάριο γλώσσας με θέμα “Ρώσικη γλώσσα και πολιτισμός στο σύγχρονο κόσμο” διοργανώνει η Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστήμιου της Μόσχας  «Μ.Β. Λομονόσοβ», από 1 ως 9 Ιουλίου 2013, στο ξενοδοχείο Kriopigi Beach Hotel στη Χαλκιδική, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

μαυρη θάλασσαΗ ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία και με τη υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας, του Ρωσικού Πολιτισμικού και Επιστημονικού Κέντρου της Αθήνας, του Κέντρου  Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού «ΜΙΡ» της Αθήνας και του Ομίλου Εταιρειών “MouzenidisGroup”.

            Στην ημερίδα έχουν κληθεί να συμμετάσχουν πάνω από 60 νέοι επιστήμονες και ερευνητές από διάφορες χώρες (Ελλάδα, Ρωσία, Αυστρία, Ουκρανία, Γεωργία, Αρμενία, Καζαχστάν και Λευκορωσία), οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις εξής θεματικές κατηγορίες:

1.         Η ρωσική γλώσσα στο σύστημα προετοιμασίας ειδικών της διαγλωσσικής επικοινωνίας

2. Θεωρία, ιστορία και μεθοδολογία της μετάφρασης

3. Πολιτισμική ανθρωπολογία και διαγλωσσική  επικοινωνία