IFΤη Δευτέρα 27 Μαΐου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Στις προ ημερήσιας διάταξης ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο πήραν τον λόγο ο Γιώργος Μπουρδάνης, ο Μιχάλης Φουνταλής, ο Δημήτρης Βάλτσης και ο Ιωάννης Μπογδάνης. Ο Γιώργος Μπουρδάνης αναφέρθηκε για τις επικείμενες προσλήψεις που περιμένουν για το Δημοτικό Διαμέρισμα της Πλατάνης καθώς και για τα φωτιστικά του οικισμού. Ο Μιχάλης Φουνταλής αναφέρθηκε για την πυρόσβεση του 606 και της δασικής περιοχής της Έδεσσας καθώς και για το στρατόπεδο του Κλεισοχωρίου αλλά και της ύδρευσης. Ο Δημήτρης Βάλτσης πρότεινε στο Σώμα για ένα ψήφισμα περί των πολεμικών αποζημιώσεων για τα οικήματα που έχουν καεί στο Βαρόσι, εάν ως Σώμα ζητήσουμε 1.200.000 ευρώ σαν αποζημίωση για τις εργασίες του Δήμου στο Πανεπιστήμιο που χάνουμε καθώς και για τη μεγάλη απώλεια του νέου Δημοτικού Σχολείου που χάσαμε από το ΕΣΠΑ. Ενώ ο Ιωάννης Μπογδάνης αναφέρθηκε για τις εργασίες του ΚΑΡΑΜΑΝ καθώς και για τις κακοτεχνίες στα σαμαράκια που έγιναν μπροστά στη Νομαρχία αλλά και τις κακοτεχνίες στις κατασκευές των γεφυρών. Ο Αντιδήμαρχος κος Κωστίδης εγγυήθηκε ότι για το θέμα του ΚΑΡΑΜΑΝ μέσα σε μιάμιση εβδομάδα θα έχει λυθεί. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου συμφώνησε με τον κύριο Μπογδάνη περί των κακοτεχνιών στις γέφυρες και τα σαμαράκια αλλά είπε ότι ο εργολάβος είναι υποχρεωμένος να τα φτιάξει εκ νέου και να αφαιρέσει τυχόν κακοτεχνίες. Οι λάμπες για την Πλατάνη ήδη υπάρχουν και στο προσεχές διάστημα θα τοποθετηθούν αλλά όσον αφορά για τις προσλήψεις είναι καθαρά οικονομικό το θέμα και είναι δύσκολο να γίνουν αυτήν τη δύσκολη εποχή. Το θέμα της πυρόσβεσης είναι καθαρά της Πυροσβεστικής και απαγορεύεται να τοποθετηθούν σε εκείνο το σημείο πυροσβεστικές φωλιές, θα κοιτάξουν όμως με ποιον τρόπο μπορούν να τοποθετηθούν στη Γαβαλιώτισσα. Στο θέμα ύδρευσης Κλεισοχωρίου μερικές μόνο παρατηρήσεις μένουν για να υλοποιηθεί το έργο και μάλιστα στην επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα.

 

Τα θέματα συζήτησης ήταν 13

 Στο 2ο θέμα «Έκδοση καIFνονιστικής απόφασης που αφορά μέτρα κυκλοφοριακής ρύθμισης στο Δήμο Έδεσσας.», τα μέτρα αφορούν το Βαρόσι όπου αποφασίστηκε να γίνει μονής κατεύθυνσης επίσης τέθηκε και πρόταση από τον Υπεύθυνο της Δημοτικής Αστυνομίας Έδεσσας να μπουν εμπόδια επί της οδού Μακεδονομάχων για να μην σταθμεύουν τα αυτοκίνητα.

 Το 3ο Θέμα «Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Έδεσσας οικον. έτους 2013» αφορά εργασίες ανακαίνισης στα Δημοτικά αφοδευτήρια.

Το 6ο Θέμα «Καθορισμός χώρων κατ΄ εξαίρεση τοποθέτησης πανό για την προβολή πολιτιστικών, κοινωνικών, αθλητικών και λοιπών εκδηλώσεων.» οι τρεις προτάσεις ήταν έναντι του γηπέδου, στο ύψος του Ξενία καθώς και στη συμβολή της οδού Εγνατίας με Φιλίππου. Για να γίνει αυτό θα αιτούνται οι ενδιαφερόμενοι μία εβδομάδα πιο πριν γίνει η εκδήλωση.

Στο 7ο θέμα «Εκμίσθωση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «ΞΕΝΙΑ».», η εκμίσθωση είναι για 7 χρόνια, ο Ιωάννης Σόντρας τοποθετήθηκε λέγοντας ότι για 7 χρόνια είναι δύσκολο να έρθει κάποιος επιχειρηματίας να επενδύσει. Μήπως θα ήταν καλύτερο να το πάρει ο Δήμος και στοιχειωδώς να το δουλέψει;

IFΣτο 9ο Θέμα  «Παραχώρηση κατά χρήση του κτιρίου πολλαπλών χρήσεων που βρίσκεται στο χώρο των Ν. Εργατικών κατοικιών Κλεισοχωρίου, στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας.» αποφασίστηκε, μετά από 250 υπογραφές ότι στις εργατικές κατοικίες Κλεισοχωρίου στο κτίριο πολλαπλών χρήσεων να δημιουργηθεί ναός για να εκκλησιάζονται οι κάτοικοι.

Τέλος στο 13ο Θέμα για την ειδική δημόσια συνεδρίαση για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής αποφασίστηκε η 28η Ιουνίου ενώ ο χώρος θα αποφασιστεί κατόπιν συνεννόησης.