θερμαικοςΤην πρώτη δράση καθαρισμού του βυθού του Θερμαϊκού κόλπου για τη φετινή χρονιά διοργανώνουν  η Αντιπεριφέρεια Περιβάλλοντος, Ενέργειας και  Φυσικών Πόρων και η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον “Σύνδεσμο Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Μακεδονίας”, τον “Σύνδεσμο Ελλήνων Bατραχανθρώπων- Παράρτημα Θεσσαλονίκης”  και το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 και ώρα 11.30  το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

            Σημείο έναρξης  της δράσης θα είναι η Προβλήτα Α’ του λιμανιού,  απέναντι από την Πλατεία Ελευθερίας,  έως το Λευκό Πύργο.

Στη δράση καθαρισμού του βυθού του Θερμαϊκού Κόλπου θα συμμετέχουν  περίπου 40 εθελοντές  δύτες και καταδρομείς από ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και μέλη του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που θα συνεργαστούν  με στόχο την απομάκρυνση των απορριμμάτων  και των μπάζων από το βυθό  καθώς και τη μεταφορά τους. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα διαθέσει φορτηγά αυτοκίνητα  από το στόλο της για τη φόρτωση και απομάκρυνση των απορριμμάτων.

            Στη δράση θα παραστούν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Φάνης Παπάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής.

Χορηγοί της εκδήλωσης: Μασούτης Α.Ε., Πόρτο Παλλάς.