μνημείο Καρυδιά (2)μνημείο Θεσσαλονίκη (1)Εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν των Μακεδονομάχων Άγρα και Μίγκα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Ιουνίου στο μνημείο που βρίσκεται στο χώρο που μαρτύρησαν οι Μακεδονομάχοι και στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Καρυδιάς.

Οι εκδηλώσεις μνήμης ξεκίνησαν με έπαρση σημαίας και επιμνημόσυνη δέηση για τους Μακεδονομάχους. Στη συνέχεια ο Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Αντώνιος Παππούς, πραγματοποίησε μία πολύ εμπεριστατωμένη ομιλία για το χρονικό της ημέρας που συγκίνησε όλους τους παραβρισκόμενους. Ξεχωριστή στιγμή ήταν η απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας, οι οποίοι τραγούδησαν και τραγούδια για τους Μακεδονομάχους Άγρα και Μίγκα. Μετά την κατάθεση στεφάνων οι συμμετέχοντες μετέβησαν στην Τοπική Κοινότητα Καρυδιάς όπου τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυδιάς πραγματοποίησαν μία πολύ όμορφη πολιτιστική εκδήλωση.

μνημείο Καρυδιά (1)Στις εκδηλώσεις μνήμης για τους Μακεδονομάχους Άγρα και Μίγκα εκτός από τον φιλοξενούντα Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου, συμμετείχαν οι Βουλευτές Πέλλας κ. Διονύσης Σταμενίτης, Ιορδάνης Τζαμτζής και Θεοδώρα Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ. Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, ο Πρόεδρος Μεσσηνίων Μακεδονίας Θράκης κ. Παναγιώτης Σταυρόπουλος, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, όπως επίσης και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και συλλόγων.

Την προηγούμενη ημέρα των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου συμμετείχε σε εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μεσσηνίων Μακεδονίας Θράκης στο μνημείο του Καπετάν Άγρα στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.