Έναν ύπουλο κι αδίστακτο εχθρό, μια συνεχή κι ασύμμετρη απειλή για τη νεολαία και γενικότερα για την κοινωνία μας αποτελεί αναμφίβολα η διάδοση και η χρήση των ναρκωτικών.

  Είτε σε περιόδους κρίσης, είτε σε περιόδους ευμάρειας τα ναρκωτικά καραδοκούν κι ελλοχεύουν για να παρασύρουν τους νέους μας υποσχόμενα να δώσουν λύσεις στα προβλήματα και στα αδιέξοδά τους ή για να προσφέρουν κόσμους ευφάνταστους και ονειρικούς.

  ΄Ομως, ο κόσμος των ναρκωτικών είναι ένας κόσμος απατηλός, ένας κόσμος ψευδαισθήσεων που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στην εξάρτηση, στον ξεπεσμό, στον ευτελισμό και τελικά θα καταλήξει στον θάνατο.

   Απέναντι σ΄ αυτήν την τραγικότητα η κοινωνία δεν πρέπει να μένει απαθής κι αδρανής. Απαιτείται συνεχής επαγρύπνυση των νέων, των οικογενειών τους, των εκπαιδευτικών, όλων των συνειδητοποιημένων πολιτών και πάνω απ΄ όλα της πολιτείας.

   Πρώτον, η πρόληψη και η αποτροπή της χρήσης των ναρκωτικών. Δεύτερον, η μέριμνα και η φροντίδα προς τους εθισμένους ώστε ν΄ αποθεραπευθούν και να επανενταχθούν υγιείς στο κοινωνικό σύνολο και τρίτον, βεβαίως, η καταστολή και η παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων, αποτελούν το τρίπτυχο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του περιορισμού της χρήσης και της εξάπλωσης των ναρκωτικών.

   Η πολιτεία έχει υποχρέωση να προσφέρει και να διασφαλίσει υγιείς διεξόδους και προσανατολισμούς στα σχέδια, στους στοχασμούς και στα όνειρα των νέων και να μην τους αφήνει να δυναστεύονται και να γίνονται έρμαια των ναρκωτικών και των εμπόρων του θανάτου που θησαυρίζουν σκορπώντας και μοιράζοντας τον όλεθρο και την καταστροφή.

   Η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών ολοφάνερα καταδεικνύει την κρισιμότητα και τη σοβαρότητα του ζητήματος σε διεθνές επίπεδο, γι΄ αυτό απαιτούνται συνέργειες και συμπράξεις ανάλογου μεγέθους και ισχύος.

   Θέλω, σ΄ αυτό το σημείο,  να συγχαρώ και να επαινέσω όλους τους φορείς και τα πρόσωπα που δίνουν έναν πραγματικά τιτάνιο και πολλές φορές άνισο κι αφανή αγώνα κατά των ναρκωτικών και των κυκλωμάτων τους.

   Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω και να τονίσω ότι όλοι μαζί χρειάζεται να δημιουργήσουμε και να ορθώσουμε τα κοινωνικά – ανθρωπιστικά αναχώματα κι αντισώματα  για να προλάβουμε, να θεραπεύσουμε και να πατάξουμε το καταστροφικό φαινόμενο των ναρκωτικών.

xoidhs2 

                                                                                              

   Ο Δήμαρχος Σκύδρας

 

 

 

                                                                                                       Γιώργος  Χοϊδης