Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης:

«Επενδύουμε και στηρίζουμε πολλά στις νέες τεχνολογίες»

 suzeuksis

 

Για μία ακόμη φορά η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας δηλώνει παρών στις τρέχουσες εξελίξεις και εφαρμογές των νέων τεχνολογιών.

 

Με τη βοήθεια του κεντρικού συστήματος πρωτοκόλλου, όλη η επίσημη αλληλογραφία, εισερχόμενη και εξερχόμενη από το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη αποθηκεύεται σε ηλεκτρονική μορφή μέσω αντίστοιχου εξοπλισμού(σαρωτής). Με τον τρόπο αυτό ψηφιοποιείται το έγγραφο και αυτό ευνοεί την αναζήτηση, την επεξεργασία και την ηλεκτρονική αλληλογραφία σε καθημερινή βάση, όπου ο όγκος των εγγράφων είναι μεγάλος.

 

Με οδηγό την διαδικασία που εφαρμόζεται στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη τις επόμενες ημέρες, πρόκειται να επεκταθεί και στις Διευθύνσεις και τα Τμήματα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

 

Ο συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη, κ. Δημήτρης Τσουφλίδης δήλωσε: «Μετά από την πλήρη εφαρμογή του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ στις υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας, συνεχίζουμε στην ίδια φιλοσοφία και εκσυγχρονίζουμε τον τρόπο εργασίας των υπαλλήλων των υπηρεσιών. Έτσι, διευκολύνουμε την εσωτερική επικοινωνία και συνεργασία και μειώνουμε τον χρόνο εξυπηρέτησης των πολιτών. Περιμένουμε από όλους τους υπαλλήλους των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να «αγκαλιάσουν» τις νέες τεχνολογίες και τις εφαρμογές του διαδικτύου για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στον υπεύθυνο του τμήματος Πληροφορικής Πέλλας κ. Δημήτρη Τούση για την βοήθεια που μας παρέχει για να υλοποιούμε τέτοιες πρωτοποριακές ενέργειες.»

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά : «Οι εξελίξεις στο χώρο των νέων τεχνολογιών μας προτρέπουν να εφαρμόσουμε μεθόδους και λύσεις για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη λειτουργία των υπηρεσιών. Έτσι ξεκινήσαμε πιλοτικά την τήρηση ηλεκτρονικού αρχείου, το οποίο θα εφαρμοστεί σε όλες τις υπηρεσίες και τμήματα της Π.Ε. Πέλλας. Από τότε που αναλάβαμε την ηγεσία της Π.Ε. Πέλλας ξεκινήσαμε και καταφέραμε πολύ σημαντική μείωση λειτουργικών δαπανών και το Τμήμα Πληροφορικής ήταν από τα πρωτοπόρα τμήματα στην προσπάθεια αυτή. Συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση για βελτιστοποίηση του παραγόμενου αποτελέσματος σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας».