AA1Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Ιουνίου τα σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED), στο Δήμο Αλμωπίας και συγκεκριμένα στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας και στα Λουτρά του Δήμου Αλμωπίας.

 

Τα σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED) διοργάνωσε ο Δήμος Αλμωπίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Νοσηλευτών Νομού Πέλλας και τoEKAB Θεσσαλονίκης.

 

Στα σεμινάρια έλαβαν μέρος συνολικά 55 άτομα από διάφορα κοινωνικά επαγγέλματα, όπως νοσηλευτές, νηπιαγωγοί, υπάλληλοι του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, εργαζόμενοι των Λουτρών και του Δήμου Αλμωπίας και πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες.

 

Τα σεμινάρια περιελάμβαναν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις πάνω σε περιπτώσεις πρώτων βοηθειών από τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ.

 

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα:

      

AA2-να λάβουν γνώσεις που θα τους είναι χρήσιμες σε περιπτώσεις πρώτων βοηθειών και να μπορέσουν να εφαρμόσουν τις επιστημονικές γνώσεις που διδάχτηκαν σε θεωρητικό επίπεδο

-να εξοικειωθούν σε πραγματικές συνθήκες πρώτων βοηθειών ώστε να μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές

-να αποκτήσουν βεβαιώσεις οι οποίες μοριοδοτούνται στην αγορά εργασίας.

 

Στόχοι των σεμιναρίων ήταν οι συμμετέχοντες να μπορούν να εφαρμόσουν τον τρόπο:

n      Προσέγγισης ενός θύματος που έχει καταρρεύσει.

n      Εφαρμογής θωρακικών συμπιέσεων και αναπνοών διάσωσης.

n      Ασφαλούς χειρισμού ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ).

n      Τοποθέτησης στη θέση ανάνηψης ενός αναίσθητου θύματος που αναπνέει.

.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Αλμωπίας σκοπεύει να πραγματοποιήσει και άλλα σεμινάρια τα οποία θα απευθύνονται τόσο σε σχολικές μονάδες του Δήμου αλλά και σε όσους δημότες επιθυμούν να συμμετάσχουν.