vorasΠριν από επτά και πλέον μήνες, ο Ερωτών, σε συνεδρίαση τότε της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, είχε θέσει εμφαντικά την ανάγκη αξιοποίησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καϊμακτσαλάν, ένα ζήτημα το οποίο ο ίδιος έχει αναγάγει μείζονα προτεραιότητα για το Νομό και το λαό της Πέλλας. Είχε τονίσει δε ότι, η αξιοποίηση του Κέντρου, καθίσταται επιβεβλημένη, καθώς εντάσσεται στα πλαίσια της εκπεφρασμένης κυβερνητικής βούλησης για αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, με πλήρη διαφάνεια και διεθνείς διαγωνισμούς σε άπλετο φως που θα αποκλείουν τους μόνιμα καιροφυλακτούντες κερδοσκόπους.

 

          Τότε, από τους αρμόδιους του Ταμείου Αξιοποίησης  της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.), υποστηρίχτηκε ότι ¨η σαιζόν έχει φύγει¨ και ότι ¨ακόμη και αν οι διαδικασίες άρχιζαν άμεσα, το Κέντρο ήταν αδύνατον να λειτουργήσει με σοβαρό επενδυτή, την χειμερινή τουριστική περίοδο 2012/2013.

 

          Ο Ερωτών είχε στη συνέχεια συνάντηση αλλά και συνεχή επικοινωνία, με τον εντεταλμένο Σύμβουλο και την υπεύθυνη Σχεδιασμού του (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.), τονίζοντας ότι όχι μόνον πρέπει να επισπευσθεί ο σχετικός διεθνής διαγωνισμός, αλλά, κυρίως, να υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός για την προσέλκυση αξιόπιστων επενδυτών. Ελάμβανε δε τη διαβεβαίωση ότι ¨αυτός είναι ο στόχος¨, ότι ¨οι διαδικασίες προχωρούν¨ και ότι ¨ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί στις αρχές του 2013¨.

 

Στην τελευταία όμως επικοινωνία, τον Απρίλιο, οι διαβεβαιώσεις έδωσαν τη θέση τους στο ότι… ¨στις αρχές Μαϊου θα ξέρουμε αν και πότε θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός¨!

 

 ΕΠΕΙΔΗ, ο Μάης έφυγε, είμαστε στις αρχές Ιουνίου, τα χρονικά όρια στενεύουν και διαγωνισμό ούτε ακούμε ούτε βλέπουμε…

 

ΕΠΕΙΔΗ, η αξιοποίηση του Καϊμακτσαλάν, θα αποτελέσει αναμφισβήτητα σημαντικότατο πόλο προσέλκυσης τουρισμού υψηλού επιπέδου και εποχικού αλλά και εναλλακτικών προτάσεων και θα επιμηκύνει την τουριστική περίοδο…

 

ΕΠΕΙΔΗ, τα οφέλη θα είναι τεράστια: Για άνεργους σήμερα νέους και νέες, με τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας. Για την ντόπια αγορά που θα τονωθεί, με καταστήματα για τα οποία οι δουλειές θα ανοίξουν και πιθανότατα θα δημιουργήσουν και επιπρόσθετες θέσεις απασχόλησης.

 

ΕΠΕΙΔΗ, μ΄ αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει ο δρόμος για να επανέλθει η τοπική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και η τοπική κοινωνία θα ανασάνει οικονομικά και ψυχολογικά…

 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ οι κκ ΥΠΟΥΡΓΟΙ να ενημερώσουν το Σώμα:

    Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την προκήρυξη ενός διαφανούς και, συνεπώς, αδιάβλητου διεθνούς διαγωνισμού – πρόσκλησης σε αξιόλογους και αξιόπιστους επενδυτές, είτε ξένους, είτε ντόπιους.

  Εάν θα λειτουργήσει την ερχόμενη χειμερινή τουριστική περίοδο 2013/2014 το χιονοδρομικό Κέντρο και – το σημαντικότερο – ΠΩΣ θα λειτουργήσει: Με την επιλογή σωστών επενδυτών που εγγυώνται την επιτυχή λειτουργία μιας σύγχρονης, μεγάλης τουριστικής μονάδας, ή με τις προχειρότητες παρελθόντων ετών, που έχουν οδηγήσει στη σημερινή απαξίωση, εγκατάλειψη και μαρασμό, σε αντίθεση με το γειτονικό κρατίδιο που – εκμεταλλευόμενο τη δική μας εγκληματική απραξία – αξιοποιεί συνεχώς την άλλη πλευρά του Καϊμακτσαλάν;