σχολικοί φύλαξ

Γυρνάμε πολλά χρόνια πίσω με τις υπηρεσίες των Δήμων να αποξηλώνονται. Δομές και υπηρεσίες στο πλευρό του πολίτη διαλύονται. Ξέρουν οι πολίτες άραγε τι σημαίνει να στερηθούν οι Δήμοι τις υπηρεσίες των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνόμων;

 

Ξέφραγκο αμπέλι τα σχολεία από αρχές Αυγούστου λόγω της απόλυσης των Σχολικών Φυλάκων. Θα έχουμε επιστροφή 20 χρόνια πίσω με λεηλατημένα σχολεία, σύριγγες στις αυλές και στους ενδοσχολικούς χώρους και με απροστάτευτα τα παιδιά μας από εξωσχολική και ενδοσχολική βία. Οι δαπάνες για την συντήρηση των σχολείων από το 2000 έχουν μειωθεί στα ¾ λόγω φύλαξης τις οποίες σε λίγο θα πληρώνουμε όλοι ως πολίτες από την τσέπη μας.

 

Από την άλλη πλευρά η παρεξηγημένη … δημοτική αστυνομία φέρνει 300.000 ευρώ το χρόνο έσοδα από συνήθεις παραβάτες … που ουρλιάζουν. Το ποσό αυτό θα πρέπει να ξέρουμε ότι από εδώ και στο εξής θα μας επιβαρύνει όλους.

 

δημοτικός αστ εδεΗ ρύθμιση της κυκλοφορίας δυστυχώς θα θυμίσει άλλες εποχές. Αντί να ενισχυθεί η αστυνόμευση θα φτάσουμε στο σημείο ο πεζόδρομος νύχτα-μέρα να είναι το πάρκινγκ της πόλης, ενώ παράλληλα τα τραπεζοκαθίσματα και οι κοινόχρηστοι χώροι των πεζοδρομίων θα είναι ανεξέλεγκτοι και θα μειώσουν την ποιότητα ζωής όλων μας. Το σκουπιδαριό από τα εγκαταλειμένα οχήματα και η αφισορύπανση που είχαμε πριν 10 χρόνια θα εμφανιστούν δριμύτερα.   

 

Επιπλέον οι κοινωνικές δομές βρίσκονται σε κίνδυνο. ΚΑΠΗ, Γηροκομεία, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, κέντρα πληροφόρησης και περιβαλλοντικής ενημέρωσης κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με ειδικές ανάγκες, εργαστήρια ΑμΕΑ, προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι. Όλα απειλούνται.

 

Η συνοχή της κοινωνίας βρίσκεται σε κίνδυνο. Ας μη το επιτρέψουμε!

 

ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ