Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν περισσεύει κανένα στέλεχος

 

                    IF Αντιπροσωπεία σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας επισκέφτηκαν σήμερα (9/7) το μεσημέρι τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη διαμαρτυρόμενοι για τις προθέσεις της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα και να μετακινήσει προσωπικό των συγκεκριμένων υπηρεσιών. Την αντιπροσωπεία συνόδευαν επίσης ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου, εργαζόμενοι των ΚΕΠ και άλλοι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων του δημοσίου.

 

IFΗ αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την μεγάλη προσφορά των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων στους οργανισμούς που εργάζονται και στην τοπική κοινωνία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα σημαντικά έσοδα που αποκομίζει το ελληνικό δημόσιο από την προστασία και συντήρηση των σχολικών μονάδων από τους σχολικούς φύλακες, ενώ σημαντική είναι και η προστασία που προσφέρουν στους ανήλικους μαθητές από εξωσχολικούς. Αντίστοιχα η προσφορά της δημοτικής αστυνομίας και η συμβολή της στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Δήμων είναι ανεκτίμητη.

 

Ο κ. Θεοδωρίδης άκουσε με προσοχή και συνομίλησε με τα μέλη της Αντιπροσωπείας. Τόνισε ότι, ως αυτοδιοικητικός, γνωρίζει από την προσωπική εμπειρία του το σημαντικό έργο και την προσφορά των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνόμων. Οι σύγχρονες κοινωνίες έχουν ανάγκη από καλά στελεχωμένες υπηρεσίες που προσφέρουν υψηλής ποιότητας και ασφάλειας υπηρεσίες στους πολίτες. Τόνισε επίσης ότι η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν πολύ μεγάλες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό και πρακτικά «δεν περισσεύει κανένας».

 

Ο κ. Θεοδωρίδης ανέλαβε να ενημερώσει τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς επίσης και στελέχη της κυβέρνησης με τα οποία βρίσκεται σε επαφή για το περιεχόμενο της διαμαρτυρίας.