κθβε1Το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή Γιάννη Βούρο και την πρόεδρο του ΔΣ του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη τους επικεφαλής της νέας διοίκησης του ΚΘΒΕ για την ανάληψη των καθηκόντων τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους. Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν ζητήματα λειτουργίας του ΚΘΒΕ και οι τρόποι συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς.

          “Υποδέχθηκα σήμερα με χαρά τη νέα διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιάννη Βούρο, μια ξεχωριστή προσωπικότητα του ελληνικού θεάτρου και την πρόεδρο του ΔΣ Μένη Λυσαρίδου, με σημαντική παρουσία στα κοινά της πόλης μας. Συζητήσαμε για λειτουργικά θέματα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που αποτελεί βασικό κεφάλαιο πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για όλη την Ελλάδα. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, που παρά τις οικονομικές δυσχέρειες της κρίσης, παράγει σημαντικό έργο, πάντα με νέες ιδέες και ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κυρίαρχη επιδίωξή μας είναι να βρισκόμαστε συνεχώς σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας με όλους τους φορείς πολιτισμού, προκειμένου να αναδείξουμε την πολιτισμική δημιουργία στην περιοχή μας, που πρωτοπορεί και καινοτομεί στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας”, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

            Από την πλευρά του, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Γιάννης Βούρος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για τη σημερινή συνάντηση και την εποικοδομητική συζήτηση. “Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς αυτό που απαιτείται είναι η ταύτιση απόψεων, που βοηθούν στον εξορθολογισμό των χρεών, προκειμένου το ΚΘΒΕ να εξακολουθήσει να διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου και στην αναβάθμιση του πολιτιστικού προϊόντος. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη συνάντηση και σίγουρος ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας θα παραμείνει συνοδοιπόρος σε αυτή την προσπάθεια και σύμμαχός μας έως το τέλος της θητείας μου”, υπογράμμισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Βούρος.

      κθβε      “Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την πρόσκληση και τη συνάντηση. Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για το θέμα της λειτουργίας της Μονής Λαζαριστών, ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση και να λειτουργήσει ως πολύτιμη μονάδα παραγωγής πολιτισμού για την πόλη. Συζητήσαμε επίσης θέματα που αφορούν στο ΕΣΠΑ, όπου χρειαζόμαστε τη συνδρομή της Περιφέρειας. Τέλος, ζήτησα από τον κ. Τζιτζικώστα να συνδράμει και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την προσπάθεια του ΚΘΒΕ να βγει δυναμικά στην Κεντρική Μακεδονία. Είναι καιρός, όχι απλώς να αντιληφθούμε, αλλά και να αξιοποιήσουμε στην πράξη τον πολιτισμό ως ένα από τα πιο ελπιδοφόρα αναπτυξιακά εργαλεία που διαθέτει ο τόπος”, δήλωσε η πρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ Μένη Λυσσαρίδου.