τζιΕν όψει της αυριανής έναρξης του 12ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών-ThessalonikiMaxibasketball 2013 στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνει από τις 12 έως τις 21 Ιουλίου 2013 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών FIMBA, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

            «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλωσορίζει με μεγάλη χαρά στη Θεσσαλονίκη το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών-Thessaloniki MaxiBasketball 2013, το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα της. Η Θεσσαλονίκη, μία πόλη που διαχρονικά  αγαπά και τιμά το μπάσκετ, θα γίνει για ένα δεκαήμερο το επίκεντρο της συνάντησης κορυφαίων αθλητών και ομάδων από όλο τον κόσμο, που θα προσφέρουν στους φιλάθλους μοναδικό θέαμα και συγκινήσεις. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή για την προσέγγιση ανθρώπων και λαών από μία διεθνή αθλητική διοργάνωση. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε έμπρακτα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα που συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του τόπου μας, γιατί πιστεύουμε στη δύναμη και στην πολυδιάστατη σημασία τους. Εύχομαι το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών-ThessalonikiMaxiBasketball 2013 να στεφθεί με την επιτυχία που αρμόζει σε μια διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς και να βάλει «τρίποντο» στην καρδιά του κόσμου. Ελπίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν τη διοργάνωση και θα γεμίσουν τα γήπεδα, αλλά και οι συμμετέχοντες αθλητές θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να γνωρίσουν τους ανθρώπους και τις μοναδικές ομορφιές της Κεντρικής Μακεδονίας. Καλώς ορίσατε στη Θεσσαλονίκη και καλή επιτυχία στη διοργάνωση».

 

 

Σχετικά με τη διοργάνωση του 12ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών-ThessalonikiMaxibasketball 2013, ο περιφερειακός σύμβουλος της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ, αρμόδιος στον τομέα του αθλητισμού, Βασίλης Ανατολίτης δήλωσε τα εξής:

 

«Το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών-Thessaloniki Maxibasketball 2013 αποτελεί όχι μόνο ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός για το μπάσκετ, αλλά το μεγαλύτερο του είδους που διεξάγεται υπό την αιγίδα αιρετής Περιφέρειας στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ευχαριστούμε τη FIMBA, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών, για την εμπιστοσύνη της απέναντι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη και τους φορείς της πόλης, για τη διοργάνωση του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πολλοί από τους αθλητές και τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο φετινό ThessalonikiMaxibasketball 2013 έχουν «δεινοπαθήσει» στο παρελθόν από τους αθλητές και τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Θα χαρούμε να τους ξαναδούμε στο παρκέ και να ξαναζήσουμε μεγάλες στιγμές του ελληνικού μπάσκετ. Εύχομαι καλή επιτυχία στους διοργανωτές και καλή διαμονή στους αθλητές από όλο τον κόσμο που θα επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη και στους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες».