ζερβηΌπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σας περιμένουμε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου Ζερβής Η Αγία Παρακευή. Παρέα μας το Μακεδονικό Μεράκι. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στον προαύλιο χώρο του ξωκλησιού της Αγίας Παρασκευής στη Ζερβή.

Πέμπτη 25 Ιουλίου και ώρα 17:00 μ.μ. αρχίζει ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και λιτανεία της ιερής εικόνας της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής. Αμέσως μετά το πέρας του εσπερινού την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων ανοίγει το μικρό τμήμα του χορευτικού από τον πολιτιστικό συλλόγων Αγίου Αθανασίου ακολουθεί το μικρό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Ζερβής, ο μορφωτικός σύλλογος Αριστοτέλης Μεσημερίου και ο μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Θεοδωρακείου ”το Πάικο”. Στη συνέχεια ακολουθεί λαϊκό ξεφάντωμα μέχρι πρωίας με το Μακεδονικό Μεράκι.

Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 7:00π.μ. το πρωί αρχίζει η πανηγυρική θεία λειτουργία προς τιμήν της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής ακολουθεί Αγιασμός. Μετά τη λήξη του αγιασμού γίνεται η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων που τις σημάνει ο πολιτιστικός χορευτικός σύλλογος Θράκων ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ενώ στη συνέχεια ακολουθεί το λαογραφικό εργαστήρι απο το Ρέθυμνο ΚΡΗΤΗΣ και τέλος το μεγάλο τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου η Αγια Παρασκευή της Ζερβής. Ακολουθεί παραδοσιακό πανηγύρι με το Μακεδονικό Μεράκι να ξεσηκώνει τα πλήθη.