ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 2013

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ώρα έναρξης: 21:30

 

130729 DIMITRAKOPOULOS - XRISTIDOUΟ Αποστόλης Δημητρακόπουλος και η Νατάσσα Χρηστίδου παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση με τίτλο «Μπαλάντες για ένδοξους ποιητές» με τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου, που χαρακτήρισαν ολόκληρες εποχές. Μαζί μ’ αυτά παρουσιάζουν επιλεγμένα κομμάτια από την δισκογραφία τους (από τα cd «Στάχυ», «Δεύτερη Ευχή» & «Στην Άκρη της Ζωής»).

Από τον Μεσαίωνα ως τις μέρες μας, συντροφιά με τους:

Bob Dylan, John Denver, Led Zeppelin, Jefferson Airplane, Beatles,Who, Jethro Tull, Doors, Kinks, Simon & Garfunkel, Eric Burdon & the Animals, Steeleyee Span, Sandy Denny, Patty Smith, Leonard Cohen, Cheryl Wheeler, Johnny Cash, Melanie Safka, Dik-Dik, Leo Ferre, Edith Piaf, Amalia Rodrigues, Gilbert Becaud, Salvatore Adamo, Ennio Morricone,Atahualpa Yupanqui, Guillame de Machaut,τραγούδια από τις Νήσους των Εβρίδων, από την Κάτω Ιταλία, Ιρλανδέζικες μπαλάντες και επιλεγμένα ελληνικά τραγούδια….

Ο τίτλος της μουσικής παράστασης αποτελεί μια μικρή παράφραση που αναφέρεται στο γνωστό ποίημα του Κ. Καρυωτάκη και επιχειρεί να ψηλαφίσει την πολυποικιλότητα της σημερινής πραγματικότητας, με μία κιθάρα και δύο φωνές.

 

130729 VAINAΗ Σοφία Βαϊνά παρουσιάζει τραγούδια από την προσωπική δισκογραφική της δουλειά καθώς και διασκευές ελληνικών και ξένων μουσικών κομματιών. Σπούδασε μουσική (αρμονία -αντίστιξη- πιάνο) και εργάστηκε ως καθηγήτρια μουσικής στο δημόσιο. Με αφορμή έναν μουσικό ραδιοφωνικό διαγωνισμό έγινε η πρώτη καλλιτεχνική απόπειρα (στίχος-μουσική σύνθεση-ερμηνεία). Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι, εμφανιζόμενη με σχήμα σε μουσικές σκηνές και bars της Θεσσαλονίκης. Οι εμφανίσεις περιλαμβάνουν αφενός μια παρουσίαση της προσωπικής δουλειάς (στίχος-μουσική) σε τραγούδια με στοιχεία έντεχνης rock-pop και ethnicjazz μουσικής και αφετέρου παρουσίαση ξενόφωνων και ελληνόφωνων διασκευών του παραπάνω ανάλογου ύφους. Επίσης σπουδάζει βιολί με τον Μίκη Μιχαηλίδη. Την Άνοιξη του 2011 κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά.

Μαζί της εμφανίζονται οι μουσικοί:

Σάκης Ζαχαριάδης:  κιθάρα

Γρηγόρης Σημαδόπουλος:  πιάνο

Λάκης Τζήμκας:  μπάσο

Γιώργος Μπαϊράμης:  τύμπανα

 

Είσοδος ελεύθερη

Ώρα έναρξης: 21:30