maxibasketballΞεκινά το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 το 12ό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών-ThessalonikiMaxibasketball 2013 στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνει από τις 12 έως τις 21 Ιουλίου 2013 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών FIMBA, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

“Η Θεσσαλονίκη και όλη η Κεντρική Μακεδονία υποδέχονται με χαρά μια κορυφαία αθλητική διοργάνωση, το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών- ThessalonikiMaxibasketball 2013, που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Μια από τις βασικές επιδιώξεις της πολιτικής μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η έμπρακτη στήριξη του αθλητισμού, μέσα από στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, όχι μόνο πανελλήνιου αλλά και διεθνούς βεληνεκούς, που προάγουν τις αξίες και τα ιδεώδη της ευγενούς άμιλλας. Αγκαλιάζουμε και ενισχύουμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε τέτοιου είδους διοργανώσεις, διότι εκτός από την αδιαμφισβήτητη αθλητική τους σημασία, λειτουργούν ως πόλος έλξης επισκεπτών στην Κεντρική Μακεδονία και καθιστούν τη Θεσσαλονίκη δημοφιλή προορισμό αθλητικού τουρισμού. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες αθλητές και, ιδιαίτερα στο Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, για την εξαιρετική πρωτοβουλία να διοργανώσει ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός στην πόλη μας. Θα είμαστε όλοι στα γήπεδα μπάσκετ της Θεσσαλονίκης για να δώσουμε δυναμικό παρών σε μια διοργάνωση που αναδεικνύει την περιοχή μας διεθνώς. Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία!», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, φέτος αναμένεται ρεκόρ συμμετοχών στο ThessalonikiMaxibasketball 2013, τη μεγαλύτερη διοργάνωση για βετεράνους του μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο, που κατά τις εκτιμήσεις θα ξεπεράσουν τους 4.000 αθλητές και επισκέπτες από 200 περίπου ομάδες. Στο πλαίσιο του 12ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών – ThessalonikiMaxibasketball 2013 θα διεξαχθούν περίπου 500 αγώνες σε 15 κλειστά γήπεδα της Θεσσαλονίκης, όπου θα συμμετάσχουν 100 διαιτητές  και 100 κριτές του αθλήματος. Στους αγώνες συμμετέχουν αθλητές ποικίλων ηλικιακών ομάδων, ξεκινώντας από τις κατηγορίες 35+ετών για τους άντρες και 30+ ετών για τις γυναίκες και καταλήγοντας στις κατηγορίες 70+ για τους άντρες και 50+ ετών για τις γυναίκες. «Μην προσθέτεις χρόνια στη ζωή σου. Πρόσθεσε ζωή στα χρόνια σου», είναι το σύνθημα των βετεράνων καλαθοσφαιριστών που ασχολούνται με το άθλημά τους υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών (www.fimba.net).