636px-Recycle001_svgΜε επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Έδεσσας, που προς το παρόν υλοποιείται μόνο στην πόλη τη Έδεσσας. Η συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων υλικών συνεχίζεται κανονικά και, σύμφωνα με το σχεδιασμό, τα ανακυκλώσιμα υλικά τοποθετούνται σε ειδικό χώρο μέχρι τη μεταφορά τους στο χώρο επεξεργασίας και διαχείρισης, όπου αξιολογούνται με βάση το ποσοστό των μη ανακυκλώσιμων υλικών που περιλαμβάνουν και γίνονται ή όχι αποδεκτά.

Το πρώτο φορτίο ανακυκλώσιμων υλικών του Δήμου Έδεσσας είχε μικρό ποσοστό οργανικών απορριμμάτων πληρώντας τις προδιαγραφές, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο στην αρχή της προσπάθειας ανακύκλωσης και έρχεται μετά από ένα χρονικό διάστημα υλοποίησης του προγράμματος.

«Η επιτυχία αυτή πιστώνεται στους πολίτες της Έδεσσας που αγκάλιασαν την ανακύκλωση και συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα. Τους ευχαριστώ θερμά και τους καλώ να συνεχίσουν την προσπάθεια μαζί με το Δήμο Έδεσσας για να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα καθαρότερο περιβάλλον», δήλωσε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου για την ανακύκλωση.