IMG_0272Ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων κύκλος εκδηλώσεων και σεμιναρίων πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Έδεσσας και την ευρύτερη περιοχή από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Έδεσσας Γιαννιτσών. Το ΚΠΕ που εδρεύει στον πανέμορφο χώρο του Υπαίθριου Μουσείου Νερού της Έδεσσας πραγματοποίησε μία άψογη διοργάνωση και απέδειξε ότι αποτελεί ένα θεσμό με πολυσήμαντη συνεισφορά όχι μόνο στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, αλλά και την αναπτυξιακή προσπάθεια που κάνει η περιοχή του Δήμου Έδεσσας.

Το πρώτο σεμινάριο με τίτλο «Τα θεματικά δίκτυα του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης για την Αειφορία» πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουλίου, στο Καναβουργείο, το Νερόμυλο Σαλαμπάση και το Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας. Δεκάδες στελέχη των ΚΠΕ απ’ όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στις εργασίες του σεμιναρίου εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και ανταλλάσσοντας τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία τους, μέσα από εμπεριστατωμένες εισηγήσεις των ανθρώπων που έχουν εφαρμόσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα των ΚΠΕ.

Ένα δεύτερο σεμινάριο υλοποιείται στις 8 και 9 Ιουλίου με θέμα «Αξιοποίηση του διαδικτύου και των ΤΠΕ στα Θεματικά Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΚΠΕ Έδεσσας Γαννιτσών» στο Νερόμυλο Σαλαμπάση, το Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας, αλλά και το Λουτράκι Αλμωπίας.

IMG_0252Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου που είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στις εργασίες του πρώτου σεμιναρίου εξήρε την προσπάθεια των στελεχών του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών και τόνισε την πληρότητα και το εύρος των εισηγήσεων. «Θέλω να συγχαρώ την κα Θεοδωρίδου και τους συνεργάτες της στο ΚΠΕ για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν και κυρίως για το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Η συμμετοχή στελεχών των ΚΠΕ απ’ όλη την Ελλάδα στο σεμινάριο που διοργάνωσε το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών δείχνει την επιστημονική επάρκεια και την όρεξη για δουλειά και προσφορά των στελεχών του ΚΠΕ που εδρεύει στην πόλη μας. Η Έδεσσα έχει αποδείξει ότι μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικές διοργανώσεις και είναι εξαιρετικής σημασίας το γεγονός ότι θεσμοί όπως το ΚΠΕ έχουν σημαντική συνεισφορά στην προσπάθεια για ανάπτυξη της περιοχής. Η συνεισφορά αυτή δεν συνίσταται απλώς στη διοργάνωση ενός σεμιναρίου, αλλά στην καθημερινή δουλειά που γίνεται και την προσπάθεια για ποιοτική περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών από την περιοχή μας και άλλες περιοχές της Ελλάδας, που επισκέπτονται την πόλη μας για να συμμετάσχουν σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Θερμά συγχαρητήρια στην κα Θεοδωρίδου και όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της άψογης αυτής διοργάνωσης» τόνισε ο Δήμαρχος Έδεσσας.