xoidhs dhmos΄Ενα καθ΄ όλα δίκαιο και τεκμηριωμένο αίτημα του Δήμου Σκύδρας, δηλαδή αυτό της σύστασης και της λειτουργίας Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης (Γ.Κ.Α.) έγινε δεκτό από τη Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.) και την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

    Το Γ.Κ.Α. είναι ένας καινούργιος θεσμός που σε κάποιο βαθμό θ΄ αναπληρώσει το καταργηθέν υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. Σκύδρας.

     Στο Φ.Ε.Κ. Β΄78/4-4-13, καθορίζονται και περιγράφονται επακριβώς οι αρμοδιότητες και οι εργασίες που θα εκτελεί το Γ.Κ.Α. μέσω διαδικτύου ή χειρόγραφα και σχετίζονται με τους παρακάτω τομείς : Α) Μητρώου, Β) Εσόδων, Γ) Παροχών Ασθενείας και τέλος, Δ) Συντάξεων.

    Στο πλαίσιο, λοιπόν, υλοποίησης της ειλημμένης απόφασης για την ίδρυση του Γ.Κ.Α. Σκύδρας, ο Δήμαρχος Σκύδρας κ. Γιώργος Χοΐδης υποδέχθηκε στο γραφείο του (Τρ. 16/7/13) τον Διευθυντή του τοπικού καταστήματος Ι.Κ.Α. ΄Εδεσσας κ. Χρίστο Καραναστάση και το στέλεχος της τεχνικής υπηρεσίας Ι.Κ.Α. Θεσσαλονίκης κ. Εύη Στογιάννη,  (απ΄ όπου και ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο), παρούσας της Διευθύντριας της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Σκύδρας κ. Βούλας Καλαϊτζόγλου.

    Τέθηκαν κι αναλύθηκαν ζητήματα σχετικά με τις αναγκαίες προεργασίες ολοκληρωμένης ετοιμασίας του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Σκύδρας.

    Στην συνέχεια, ακολούθησε επίσκεψη κι αυτοψία στον δημοτικό χώρο που θα παραχωρήσει ο Δήμος Σκύδρας για να εγκατασταθεί το προαναφερόμενο Γραφείο. Ο προτεινόμενος χώρος που κρίθηκε ικανοποιητικός διαθέτει ένα επιπλέον πλεονέκτημα, διότι βρίσκεται στο κτήριο όπου μεταξύ των άλλων στεγάζονται και λειτουργούν, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

(Κ.Ε.Φ.). ΄Ετσι, με την προσθήκη του Γ.Κ.Α. επιτυγχάνεται η συνδυασμένη κι αλληλοσυμπληρούμενη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.

    Το Ι.Κ.Α., από την πλευρά του, θα παράσχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, του οποίου ο αριθμός θα εξαρτηθεί από ορισμένους παράγοντες, όπως είναι το διαθέσιμο προσωπικό και οι ανάγκες του καταστήματος του

Ι.Κ.Α. ΄Εδεσσας σε συνάρτηση με τον προβλεπόμενο όγκο δουλειάς του Γ.Κ.Α. Σκύδρας.

    ΄Εχει συμφωνηθεί, λοιπόν, και τέθηκε σ΄ ενέργεια  ένα συγκεκριμένο πλάνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σκύδρας και του Ι.Κ.Α. προς την κατεύθυνση της σύντομης έναρξης κι απρόσκοπτης λειτουργίας του Γ.Κ.Α., ώστε οι συμπολίτες μας να εξυπηρετούνται στο τόπο μας και να μειωθεί, κατά το δυνατόν, η ταλαιπωρία και η χρονοκοστοβόρα μετακίνησή τους σ΄ άλλες περιοχές.