Τον Αστυνομικό Διευθυντή Πέλλας κ. Παντελεήμονα Κολόμβο υποδέχθηκε πρόσφατα  (Δευτ. 15/7/2013) Εικόνα 005στο γραφείο του ο Δήμαρχος Σκύδρας κ. Γεώργιος Χοΐδης, (απ΄ όπου και η φωτογραφία).       

     Με την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Αστυνομικού Διευθυντή, ο Δήμαρχος είχε αποστείλει συγχαρητήρια, ευχές για επιτυχία στο έργο του και, ταυτόχρονα, πρόσκληση επίσκεψης στο Δημαρχείο Σκύδρας.

     Η συζήτηση κάλυψε γενικότερα ζητήματα πρόληψης, ασφάλειας, ευταξίας και πολιτικής προστασίας της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου Σκύδρας που σημειωτέον λόγω της νευραλγικής θέσης που κατέχει στο νομό και στην κεντρικοδυτική Μακεδονία δέχεται ένα μεγάλο και βαρύ συγκοινωνιακό και διαμετακομιστικό φορτίο που επιδέχεται ιδιαίτερης προσοχής, φροντίδας και ευθύνης.

     Στα ειδικότερα ζητήματα τέθηκε το θέμα της φύλαξης των αρδευτικών, κυρίως, γεωτρήσεων, των οποίων ο εξοπλισμός, ηλεκτρονικός – ηλεκτρικός κ.λ.π. ( δηλ. πίνακες, μετασχηματιστές, καλώδια) είναι καθημερινός στόχος επιτηδείων με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρότατο πρόβλημα στην άρδευση των αγροκτημάτων μεσούσης της περιόδου παραγωγής και συγκομιδής των καλλιεργειών, αλλά  και στο κόστος αντικατάστασής τους. Ο Δήμος έχει τοποθετήσει συναγερμούς και ιδιωτική φύλαξη με τη βοήθεια των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων. Ζητήθηκε, λοιπόν,  σε αυτό το σημείο και η συμβολή και συνεργασία της Αστυνομίας η οποία ανταποκρίθηκε για μια ακόμη φορά. Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της κλοπής των μαντεμένιων σχαρών των φρεατίων ομβρίων υδάτων, που τείνει να λάβει διαστάσεις επιδημίας, με υπαρκτό τον κίνδυνο για τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες που κινούνται πεζή ή εποχούμενοι.

     Εικόνα 009Oέλεγχος και η ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, κυρίως στην πόλη της Σκύδρας, ο θόρυβος που εκπέμπουν οι εξατμίσεις από τα μηχανάκια, και η δυνατή μουσική ορισμένων καταστημάτων κατά παράβαση του θεσμοθετημένου ωραρίου ήταν ένα επιπλέον θέμα που αποφασίστηκε ν΄ αντιμετωπιστεί δραστικά.

     Τέλος, επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα συνέργειας και συνεργασίας Δήμου Σκύδρας και Αστυνομίας, μέσω του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας.

     ΄Αλλωστε, και οι δύο παραπάνω Αρχές αποτελούν ζωτικούς και μείζονος σημασίας βραχίονες του κράτους και της κοινωνίας κι οφείλουν και το έχουν αποδείξει ότι μπορούν να συνεργάζονται άψογα για την προστασία των πολιτών και του δημοτικού – δημόσιου  συμφέροντος.