p 1Την Τετάρτη 10 Ιουλίου ο Δήμαρχος Αλμωπίας υποδέχτηκε στο Δημοτικό κατάστημα Αριδαίας τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δικτύου Κοινωνικής Συνοχής του Δήμου Αλμωπίας.

 

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Χρήστου, Σταύρος Καραμαριάς, Καλδερεμτζή Δέσποινα, Αναστάσιος Θεοδωρίδης, Τραπεζανίδης Γεώργιος και οι Πρόεδροι Σχολική Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δεμιρτζίδης Θωμάς και Παρούτογλου Νικόλαος.

 

Ο Δήμος Αλμωπίας, με σκοπό την εκπαιδευτική υποστήριξη μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, λειτούργησε με επιτυχία για πρώτη φορά, τη σχολική χρονιά 2012-2013 το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

 

p 6Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αλμωπίας, συμμετείχαν 76  μαθητές, υπό τη φροντίδα 18 εθελοντών εκπαιδευτικών, κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.  Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργούσε σε εβδομαδιαία βάση από εκπαιδευτικούς που είχαν δηλώσει εθελοντική συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Τα μαθήματα πραγματοποιούνταν στο 1ο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Αριδαίας, στο Γυμνάσιο Προμάχων, στο Γενικό Λύκειο Εξαπλατάνου και σε χώρους της μαθητικής εστίας του Δήμου Αλμωπίας.

 

Η επιτυχία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου οφείλεται στους εθελοντές εκπαιδευτικούς που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Αλμωπίας, για ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά με την εκπαίδευση έξοδα.

 

p 7Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σ’ αυτή την πρωτοβουλία, μίλησε για τη δημιουργία του Δικτύου Αλμωπίας για την Κοινωνική Συνοχή που στοχεύει να λύσει ή να αμβλύνει τουλάχιστον τα υπαρκτά και σοβαρά προβλήματα των συμπολιτών μας και επισήμανε ότι στόχος του Δήμου Αλμωπίας είναι να λειτουργήσει και τη νέα σχολική χρονιά το Κοινωνικό φροντιστήριο και μάλιστα πρότεινε να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ο κανονισμός λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ώστε να έχει συνέχεια, για το καλό των μαθητών, των οικογενειών τους, για το καλό της κοινωνίας και όλης της Αλμωπίας.

 

Οι εκπαιδευτικοί που δίδαξαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ήταν οι:

Προκοπίου Προκόπης, Ιωαννίδης Ισίδωρος, Ξενίδης Ανδρέας, Καραδημητρίου Δημήτρης, Χατζή Βασιλική, Μιχαηλίδης Θόδωρος, Ιατρίδου Δέσποινα, Ταρενίδου Ζένια, Τσεχιλίδου Σοφία, Ζέρζη Ελένη, Κοντογιάννης Γιάννης, Μούλης Ιωάννης, Κατσώνη Χριστίνα, Ευταξιάδου Ελένη, Μανδαλάς Δημήτρης, Θεοδωρίδου-Ακοίνογλου Παρθενόπη, Σπυριάδης Σπυρίδων, Τσορακίδου Κυριακή.

 p 9

 

 

 

 

Μετά  το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αλμωπίας επέδωσε στους εκπαιδευτικούς τιμητικούς επαίνους για την εθελοντική προσφορά τους στο Κοινωνικό φροντιστήριο και τους ζήτησε να συμμετέχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και τη νέα σχολική χρονιά.