Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Είμαι αντίθετος στις οριζόντιες καταργήσεις θέσεων χωρίς αξιολόγηση  

 

επιτροπήΑγώνα-ΚαθηγητώνΗ Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας επισκέφτηκε την Παρασκευή το πρωϊ, τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη προκειμένου να τον ενημερώσει για τις θέσεις της. Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται και αγωνίζονται για την μη εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου 4172/2013 με το οποίο καταργείται ένας μεγάλος αριθμός ειδικοτήτων στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) της Πέλλας.

 

Όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί στην επιστολή διαμαρτυρίας τους την οποία κατέθεσαν και στον κ. Αντιπεριφερειάρχη «οι καταργούμενες ειδικότητες αφορούν στο ‘φιλέτο’ των σχολείων της Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ε.), με το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητών και τις καλύτερες επιδόσεις».

 

Ο κ. Θεοδωρίδης συζήτησε με τα μέλη της Επιτροπής, εξέφρασε τη συμπαράστασή του και δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.