Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Η οργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή των τοπικών συλλόγων

 

Συνάντηση-Μικρασιατικοί Σύλλογοι-26082013Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης είχε συνάντηση με εκπροσώπους προσφυγικών συλλόγων και σωματείων της Π.Ε. Πέλλας, προκειμένου να συζητήσουν την οργάνωση των επίσημων εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου, Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού και για τις αλησμόνητες Πατρίδες της Μικράς Ασίας.

 

Αποφασίστηκε η οργάνωση να στηριχθεί από όλα τα προσφυγικά σωματεία και τους συλλόγους της Π.Ε. Πέλλας και να περιλαμβάνει ένα λιτό περιεχόμενο με έμφαση στην ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων, την απότιση φόρου τιμής στα θύματα της γενοκτονίας και στη διαφύλαξη της ιστορικής μας μνήμης.

 

Οι επίσημες εκδηλώσεις φέτος θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

 

Εντωμεταξύ, μετά από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, αποφασίστηκε η οργάνωση μίας ευρείας συνάντησης με τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων της Π.Ε. Πέλλας για τον καλύτερο προγραμματισμό πολιτιστικών κι άλλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν τους προσεχείς μήνες. Συζητήθηκε ιδιαίτερα η προοπτική οργάνωσης επετειακών εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση, το 2014, εκατό χρόνων από την έναρξη των διώξεων και την μετεγκατάσταση των πρώτων προσφύγων.