Ο Δήμος Έδεσσας, με αφορμή την Πανσέληνο του Αυγούστου, διοργανώνει μουσική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Βαροσίου.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 21:00, ο Μιλτιάδης Κασσάρας θα παρουσιάσει ρεσιτάλ σόλο βιολοντσέλου με έργα των Bach, Popper, Piatti, Casals, Ligeti, Θεοδωρακη, Κασσάρα κ.α., με ελεύθερη είσοδο, προσφέροντας στο κοινό της Έδεσσας μια μαγική βραδιά κάτω από το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού. 

                   

Κασσάρας ΜιλτιάδηςO Mιλτιάδης Κασσάρας γεννήθηκε στην Έδεσσα και πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής από τον πατέρα του. Από νεαρή ηλικία εμφανίζεται στην ελληνική τηλεόραση, δίνει συναυλίες ως σολίστ και ρεσιτάλ σε πόλεις της Ελλάδας. Επιλέγεται κατόπιν ακροάσεως να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ορχήστρα των Νέων της Μεσογείου. Ήταν ο πρώτος Έλληνας τσελίστας στην τότε  δεκαετή ιστορία του θεσμού που επιλέχθηκε και με τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών σπουδών του στην Γερμανία βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολοντσέλου “ΤΕΧΝΗ” κερδίζοντας το 1ο Βραβείο, στο Διαγωνισμό “Νέων Σολίστ” του Βόλου αποσπώντας το 1ο Βραβείο  και  στον Διαγωνισμό Νέων Σολίστ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Ως σολίστ έχει εμφανισθεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών., Κρατική

Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Δημοτική Ορχήστρα Αθηνών, Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Δημοτική Ορχήστρα Λάρισας, Δημοτική Ορχήστρα Βόλου, Cello Sound Bremen , Orchester Akademie Bremen κ.α.

Έχει δώσει συναυλίες στη Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αλβανία, Μαρόκο, Τυνησία κ.α.

 Στο ελληνικό κοινό έχει παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση έργα των Piatti, Cassado, Chatshaturjan, Britten, Ginastera, Servais, Rossini, Mainardi, Kodaly και πολλών άλλων συνθετών.

Έχει παρουσιάσει σε α’ παγκόσμια εκτέλεση τα κοντσέρτα για τσέλο και ορχήστρα του Παριζίνη, Κασσάρα, Τσαλαχούρη και έργα για σόλο τσέλο και μουσικής δωματίου άλλων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Διδάσκει στο Κρατικο Ωδειο Θεσσαλονικης και στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.