Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος επιπλέον τριών ατόμων για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων

Εντοπίστηκαν σίδερα και μεταλλικά αντικείμενα που είχαν αφαιρεθεί από συγκρότημα διαλογητηρίων στην Καλλίπολη Πέλλας

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα είναι συνολικής αξίας τουλάχιστον (20.000) ευρώ

σωληνες μοτερ1Συνελήφθησαν χθες (06.08.2013) απογευματινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, δύο ημεδαποί 24 και 43 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται να συλληφθούν επιπλέον τρεις ημεδαποί ηλικίας 20, 43 και 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Αρχικά, στα Γιαννιτσά Πέλλας, εντοπίστηκε το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 20χρονος και συνεπέβαιναν ο 43χρονος και ο 47χρονος, να εισέρχεται σε μάντρα παλαιών σιδήρων ιδιοκτησίας του 24χρονου, που απουσίαζε και παρών ήταν ο πατέρας του 43 ετών.

Σε επικείμενο αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που ήταν έμφορτο με διάφορα σίδερα, οι επιβαίνοντες κατέβηκαν από αυτό και τράπηκαν σε φυγή στη γύρω αγροτική περιοχή.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν αφαιρέσει τα σίδερα από συγκρότημα διαλογητηρίων στην Καλλίπολη Πέλλας που είναι ιδιοκτησίας της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Γιαννιτσών. Επιπλέον, εκτός από τα σίδερα, εντοπίστηκε εντός της μάντρας παλαιών σιδήρων πλήθος άλλων μεταλλικών αντικειμένων (κοχλίες, τουρμπίνες, σωλήνες και μοτέρ) που είχαν αφαιρεθεί από το συγκρότημα διαλογητηρίων ομοίως.

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Γιαννιτσών, ενώ το συνολικό κόστος ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (20.000) ευρώ.

Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης της κλοπής.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Γιαννιτσών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.