μελιτταΤην Παρασκευή 9 Αυγούστου στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση υπογραφής του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου του Negotino της Π.Γ.Δ.Μ., στα πλαίσια της Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας – Π.Γ.Δ.Μ. 2007-2013. Οι δυο Δήμοι υπέβαλλαν από κοινού πρόταση με τον τίτλο “Ανάπτυξη και Υποστήριξη της οικονομίας των προϊόντων μέλισσας”, για την ανάπτυξη δράσεων για την οικονομική ανάπτυξη του κλάδου της μελισσοκομίας.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν οι Δήμαρχοι Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης και Negotinoκ. VancoApostolov, παρουσία των συνεργατών τους.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας καλωσορίζοντας τον κ. VancoApostolovστην Αριδαία μεταξύ άλλων ανέφερε: “Με την σημερινή τελετή επισφραγίζουμε την συνεργασία μας στους τομείς της οικονομίας και της ανάπτυξης των προϊόντων μέλισσας. Η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας έρχεται σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία κατά την οποία οι πολίτες προσβλέπουν στην στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και η προσπάθεια που καταβάλλουμε με τον Δήμαρχο του Νεγκότινο. Με την υπογραφή του εν λόγω Συμφώνου Συνεργασίας θέτονται οι βάσεις για την  προώθηση της μελισσοκομίας στην περιοχή της Αλμωπίας, ώστε να μπορέσουν οι δημότες μας να έχουν ένα βασικό ή συμπληρωματικό εισόδημα”.

Μετά την υπογραφή του Συμφώνου ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων με τα μέλη της αντιπροσωπείας του Νεγκότινο.