Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υλοποίησης πολιτικών κοινωνικής πρόνοιας, συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στο εμπορικό κέντρο «Mediterranean Cosmos», και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, με σύνθημα «Αυτή τη σχολική χρονιά, ας γεμίσουμε την τσάντα τους χαμόγελα».

σχολικά είδη«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι παρούσα σε κάθε δράση που έχει σκοπό να στηρίξει την ελληνική οικογένεια και να συμβάλλει στην κάλυψη βασικών αναγκών της στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Όλοι μαζί για το παιδί”, βοηθάμε κι εμείς από την πλευρά μας να συγκεντρώσουμε σχολικά είδη για μαθητές άπορων και πολύτεκνων οικογενειών για να μείνει ζωντανό το χαμόγελο στα πρόσωπα των μικρών παιδιών. Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καλώ τους συμπολίτες μας να αποδείξουμε για μια ακόμη φορά την κοινωνική μας ευαισθησία, προσφέροντας σχολικά είδη στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Φροντίζουμε για τους μαθητές και την εκπαίδευσή τους, χτίζουμε το μέλλον της χώρας μας σε γερά θεμέλια», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη δράσεις θα συγκεντρωθούν: σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, ντοσιέ, σχολικούς άτλαντες, στυλό, μολύβια, γόμες, ξύστρες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, κηρομπογιές, πινέλα, μπλόκ ζωγραφικής, ακουαρέλες, γεωμετρικά όργανα, ψαλιδάκια, χαρτί Α4, διάφανο αυτοκόλλητο για ντύσιμο βιβλίων και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο σε ένα μαθητή.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση, παρακαλούνται να προσφέρουν είδη σε καλή κατάσταση, έτοιμα για χρήση ή καινούρια

Τα σχολικά είδη θα παραλάβουν υπηρεσιακά στελέχη της ΠΚΜ, εθελοντές της Εθνικής Τράπεζας, της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», καθώς και εθελοντές των Ενώσεων Πολυτέκνων.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι Μαζί για το Παιδί», που διοργανώνουν ο ΣΚΑΪ και η Εθνική Τράπεζα, θα υπάρξουν εκπλήξεις και happenings για τα παιδιά.