ΓΣΕΒΒΕΤην Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Πέλλας ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Έδεσσα συνοδευόμενος από τους Βουλευτές του Ν. Πέλλας κ.κ. Ιορδάνη Τζαμτζή και Διονύση Σταμενίτη καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνη Τσώτσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πέλλας.

          Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιορδάνης Τσώτσος αφού καλοσώρισε τον Υπουργό κ. Θεόδωρο Καράογλου στο Επιμελητήριο στην εισήγησή του παρουσίασε τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος του Νομού μας, τα προβλήματα των υποδομών καθώς και κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες αλλα και τους επιχειρηματίες του Νομού Πέλλας.

          Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Επιμεμελητηρίου έδωσε έμφαση:

Ø      Στο οδικό δίκτυο και τις δεσμεύσεις της Περιφέρειας ότι είναι πρώτη προτεραιότητα και το μοναδικό έργο υποδομών που θα γίνει στην Περιφέρεια,

Ø      Στο θέμα της μείωσης του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης που αγγίζει κάθε πολίτη και επιχείρηση του Νομού μας και της Βόρειας Ελλάδος με την άνιση και άδικη απόφαση της Κυβέρνησης που δεν έχει λάβει υπ’ όψη της, της κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας,

Ø      το θέμα της ρευστότητας της αγοράς και την εχθρική στάση απέναντι στην επιχειρηματικότητα από το Τραπεζικό σύστημα,

Ø      τις έκτακτες εισφορές και την πρόθεση αφάνισης των μικροεπενδυτών στην καθαρή ενέργεια των Φωτοβολατϊκών,

Ø      το φορολογικό σύστημα και την αδυναμία των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στην υπερφορολόγηση,

Ø      τον διαχωρισμό στην ασφάλιση των επιχειρηματιών στον ΟΑΕΕ για τη καταβολή μόνο της Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής ώστε να μην είναι ανασφάλιστοι χιλιάδες επιχειρηματίες που αδυνατούν να καταβάλλουν τις εισφορές τους λόγω της κρίσης.

Ø      Την δημιουργία Τράπεζας ενίσχυση Μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να δοθεί μια ένεση ρευστότητας στις επιχειρήσεις χωρίς να απαιτούνται για ποσά έως 50.000 € εμπράγματες εγγυήσεις αλλα και η  αξιοποίηση του ΤΕΠΙΧ.

 

          Στην τοποθέτησή του ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου τόνισε ότι προσυπογράφει τα όσα εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τσώτσος και επεσήμανε το δύσκολο αλλά παραγωγικό έργο της Κυβέρνησης και τόνισε την αισιοδοξία του ότι τα δύσκολα για τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και τους πολίτες είναι μέχρι το τέλος του έτους αφού με το πρωτογενές πλεόνασμα που πιθανόν θα επιτευχθεί θα μπορέσουν να δώσουν κίνητρα και ενισχύσεις στον παραγωγικό ιστό της χώρας αλλά και στους οικονομικά ασθενέστερους.

          Τόνισε για το πετρέλαιο θέρμανσης ότι το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης είναι σε διαδικασία συζητήσεων με τον Τρόϊκα ώστε να ελαφρυνθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός του κάθε Έλληνα αλλά και να ανακουφιστούν από το μεγάλο κόστος λειτουργίας και οι επιχειρήσεις.

          Επίσης επεσήμανε ότι στη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη ημέρα με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά επισημάνθηκε και το θέμα της ρευστότητας των επιχειρήσεων και θα προκληθεί συνάντηση με τους Τραπεζίτες ώστε να διευκολυνθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων άμεσα καθώς επίσης και για την πρόθεση της κυβέρνησης να βελτιώσει το φορολογικό σύστημα με απώτερο στόχο τη  φορολόγηση των επιχειρήσεων με 15%.

          Κλείνοντας δήλωσε ότι όλα τα θέματα που τέθηκαν απασχολούν την Κυβέρνηση και προσπαθούν να δοθούν λύσεις ώστε να είναι συνεπείς στους στόχους που έχουν βάλει για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά και την ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων.