Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένας 69χρονος ημεδαπός ο οποίος προσπάθησε να τους συνδράμει στην επίτευξη του σκοπού τους

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 56χρονου ημεδαπού ως ηθικού αυτουργού του εικονικού γάμου

Συνελήφθησαν χθες (04.09.2013) το μεσημέρι στην Έδεσσα Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, ένας ημεδαπός ηλικίας 47 ετών και μία υπήκοος Γεωργίας ηλικίας 38 ετών, για σύναψη εικονικού γάμου με σκοπό τη νομιμοποίηση της 38χρονης στην Ελληνική Επικράτεια.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένας ακόμα 69χρονος ημεδαπός ο οποίος προσπάθησε να τους συνδράμει στην επίτευξη του σκοπού τους.

Αρχικά, ο 47χρονος και η 38χρονη, κατόπιν συνεννόησης και παρακίνησης από τον 56χρονο, την 03.08.2012 τέλεσαν εικονικό γάμο στο Δημαρχείο Αριδαίας προκειμένου η 38χρονη να εφοδιαστεί τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση άδειας διαμονής λόγω γάμου.

gamosΤην 04.09.2013 ο 47χρονος και η 38χρονη υποβλήθηκαν στην καθιερωμένη διαδικασία για την χορήγηση αδειών διαμονής (συνέντευξη), στην οποία έλαβε μέρος και ο 69χρονος ημεδαπός που γνώριζε για τις παράνομες προθέσεις τους και δηλώνοντας ψευδή γεγονότα για το ζευγάρι. Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω διαδικασίας προέκυψε η εικονικότητα του γάμου.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 56χρονου ημεδαπού ως ηθικού αυτουργού των παράνομων πράξεων.

Σε βάρος των προαναφερομένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Κατασχέθηκε μία βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής που κατείχε η 38χρονη.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.