Φούστανη1Ο Δήμος Αλμωπίας ανακοινώνει ότι υπέβαλε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, την πράξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τον τίτλο «Εκπαιδευτικά Προγράμματα βιωματικής μάθησης για την Φυσική και Ιστορική Κληρονομιά της Αλμωπίας στην Εκπαίδευση» , προϋπολογισμού 169.000,00€.

Πρόκειται για προτάσεις που αφορούν δράσεις για τον Πολιτισμό στην Εκπαίδευση, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενίσχυση των δεσμών των μαθητών με την ιστορία του τόπου τους και το εγγύτερο ή το απώτερο παρελθόν του.

Ο  Δήμος Αλμωπίας με την υποβολή της πράξης «Εκπαιδευτικά Προγράμματα βιωματικής μάθησης για την Φυσική και Ιστορική Κληρονομιά της Αλμωπίας στην Εκπαίδευση» πρόκειται να καταρτίσει εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία αρχικά θα εισάγουν στην εκπαίδευση εργαλεία εξοικείωσης με όρους φυσικής και ιστορικής κληρονομιάς της Αλμωπίας.

Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της πράξης θα παίξει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, και κάποια άλλα αξιόλογα δείγματα φυσικού περιβάλλοντος όπως είναι οι ιαματικές πηγές στα Λουτρά Λουτρακίου, όλο το τόξο του δικτύου Natura 2000, καθώς και τα πολλά δείγματα ιστορικής κληρονομιάς της  Αλμωπίας όπως το κάστρο της Χρυσής, οι εκκλησίες σε πολλές τοπικές μας κοινότητες και τα έργα τέχνης (αγιογραφίες, ξυλότεμπλα).

Όλες οι δράσεις απευθύνονται σε μαθητές του Δήμου Αλμωπίας αλλά και σε μαθητές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Μετά το πέρας της πράξης, το υλικό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από μαθητές που επισκέπτονται την Αλμωπία στις σχολικές εκδρομές τους.