Συνέδριο με θέμα “Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία” συνδιοργανώνουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, στην Ρόδο (Ξενοδοχείο RodosPalace) την Παρασκευή  13 Σεπτεμβρίου 2013 (16:30) και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 (10:00).

 

ΡόδοςΤο συνέδριο απευθύνεται στους δημοσιογράφους, τις αρχές και τους φορείς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εγγράφεται στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας των πολιτών ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών του Μαΐου του 2014.

 

Τη δράση υποστηρίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων.

 

Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ευρωβουλευτές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και εκπρόσωποι των φορέων της Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου θα καλυφθούν θέματα όπως η οικονομική ανασυγκρότηση, η περιφερειακή ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, η πρόοδος στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, ενώ το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου οι δημοσιογράφοι θα ενημερωθούν για τα μέσα και εργαλεία που θέτουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποβοήθηση του έργου της όσο αφορά την κάλυψη των Ευρωπαϊκών Θεμάτων.