ts;antew xam;ogelaΕντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των πολιτών, οι οποίοι έσπευσαν να στηρίξουν την πρώτη εκδήλωση της εκστρατείας συγκέντρωσης σχολικών ειδών για παιδιά άπορων και πολύτεκνων οικογενειών με σύνθημα «Αυτή τη σχολική χρονιά ας γεμίσουμε την τσάντα τους χαμόγελα», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013, στο εμπορικό κέντρο MediterraneanCosmos, όπου συμμετείχε ενεργά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και τον ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι Μαζί για το Παιδί».

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, η περιφερειακή σύμβουλος Έφη Βασιλειάδου, αρμόδια για θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στην ΠΚΜ, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δήλωσε: «Παρά τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας έσπευσαν να συμμετάσχουν πρόθυμα στο κάλεσμά μας για συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά απόρων και πολύτεκνων οικογενειών. Όχι μόνο συμπολίτες μας, αλλά και πολίτες από όλη την Ελλάδα που επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη λόγω της 78ης ΔΕΘ, έδειξαν ξεχωριστό ενδιαφέρον να συμβάλουν στη δράση και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Η θερμή ανταπόκριση όλων όσοι συμμετείχαν κάνει πράξη το σύνθημα της δράσης, μοιράζει χαμόγελα στα παιδιά των οικογενειών που το έχουν ανάγκη και τους προσφέρει όλα τα απαραίτητα σχολικά είδη για να ξεκινήσουν χωρίς προβλήματα τη νέα σχολική χρονιά. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλεί όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν δυναμικά το ‘παρών’ και στην επόμενη εκδήλωση της δράσης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013, στην πλατεία Αριστοτέλους. Το χαμόγελο των μικρών παιδιών στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας ένα καλύτερο αύριο», δήλωσε η κ. Βασιλειάδου.

Στη δράση συγκεντρώνονται: σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, ντοσιέ, σχολικούς άτλαντες, στυλό, μολύβια, γόμες, ξύστρες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, κηρομπογιές, πινέλα, μπλόκ ζωγραφικής, ακουαρέλες, γεωμετρικά όργανα, ψαλιδάκια, χαρτί Α4, διάφανο αυτοκόλλητο για ντύσιμο βιβλίων και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο σε ένα μαθητή.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση, παρακαλούνται να προσφέρουν είδη σε καλή κατάσταση, έτοιμα για χρήση ή καινούρια

Τα σχολικά είδη παραλαμβάνονται από υπηρεσιακά στελέχη της ΠΚΜ, εθελοντές της Εθνικής Τράπεζας, της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», καθώς και εθελοντές των Ενώσεων Πολυτέκνων.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι Μαζί για το Παιδί», που διοργανώνουν ο ΣΚΑΪ και η Εθνική Τράπεζα, διοργανώνονται εκπλήξεις και happenings για τα παιδιά.

Η επόμενη εκδήλωση της δράσης με σύνθημα «Αυτή τη σχολική χρονιά ας γεμίσουμε την τσάντα τους χαμόγελα» έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013, στην Πλατεία Αριστοτέλους (11.00-14.00).