Ο ΑΕΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΥΚΑΞεκίνημα με το Δεξί έκανε ο Αερωπός στην πρεμιέρα της Α1 Ανδρών Xάντμπολ, κατακτώντας επάξια μια σημαντική νίκη στο ντέρμπυ με τον Δούκα με 26-25. Στα επίσημα αποκαλυπτήρια της στο κατάμεστο Δ.Α.Κ Έδεσσας η ομάδα του 27χρονου φέρελπι και φιλόδοξου Θεσσαλονικιού κόουτς του Αερωπού Γιάννη Πιλαλίδη, έδωσε ασφαλή  διαπιστευτήρια στο φίλαθλο κοινό της, ότι και την νέα αγωνιστική περίοδο θα συνεχίσει να διατηρεί τον τίτλο της σταθερής και ανερχόμενης δύναμης της Ελληνικής χειροσφαίρισης. Το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει να αντιπαραθέσει ο Αερωπός στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα και ο Ελληνικός Αθλητισμός, είναι ότι ο βασικός κορμός του, αποτελείται από τοπικούς- γηγενείς αθλητές που ανέδειξε το Εδεσσαϊκό χάντμπολ, ενώ παράλληλα το ρόστερ του διανθίζεται και με την ελπιδοφόρα παρουσία νεαρών και ταλαντούχων χειροσφαιριστών  που προέρχονται από τα ηλικιακά τμήματα και της Ακαδημίες του Συλλόγου, και αξιοποιούνται στο έπακρον δίνοντας υποσχέσεις και  αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον. Κινούμενοι σε αυτήν την φιλοσοφία η Διοίκηση και η τεχνική ηγεσία, ευελπιστούν ότι ο Αερωπός θα υλοποιήσει τον στόχο του, συνεχίζοντας την σταθερή και αξιοπρεπή πορεία του στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα. Στυλοβάτης και αρωγός για μια ακόμη αγωνιστική περίοδο, είναι ο φίλαθλος κόσμος της Έδεσσας που έκανε αισθητή την παρουσία του, με το βροντερό παρών στην πρεμιέρα, αλλά και με την συνεχή στήριξη και προσφορά οικονομική και ηθική στον Σύλλογο.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τον αγώνα με τους καλύτερους οιωνούς, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον 23χρονο Εδεσσαίο πίβοτ Σωτήρη Γιόσμου που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 9 γκολ , και με ηγέτη στον οργανωτικό και δημιουργικό  τομέα τον έμπειρο 25χρονο επίσης Εδεσσαίο πλεϊμέικερ Παναγιώτη Τζουβάρα, κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ με διαφορά 4 τερμάτων στο 11’17’’ με 6-2, στο13’ με 7-3, ενώ με την λήξη του Α’ ημιχρόνου ο Δούκας μείωσε την διαφορά στα 2 γκολ 14-12. Με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το μούδιασμα και την πεντάλεπτη αδράνεια των παικτών της Έδεσσας, και με αντεπίθεση διαρκείας πήραν κεφάλι στο σκορ με 15-16 στο 40’. Η αντίδραση και απάντηση των παικτών του Αερωπού ήταν άμεση, και με όγδοο παίκτη το φίλαθλο κόσμο, έκανε την ολική επαναφορά, ξαναπήρε τα ηνία και τον έλεγχο του αγώνα, ανεβάζοντας την διαφορά ξανά στα 4 γκολ στο 50’20’’ με 25-21. Διατήρησε το προβάδισμα  στο57’ με 26-23, ενώ προς το τέλος του αγώνα έμεινε με τρείς παίκτες γηπέδου, με τις 3 αποβολές με δίλεπτη των Κράλλη στο58’40, Πετρίδη στο 59’02’’, και Ιάσμου στο 59’48’’.Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 26-25, , με την αγωνία να κτυπά κόκκινο για τους παίκτες του Αεροπού, που στο τέλος πανηγύρισαν με τους ένθερμους φίλους  της ομάδας την πρώτη σημαντική νίκη στο πρωτάθλημα. Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής εικόνας που παρουσίασε ο Αερωπός καταγράφεται και η ελπιδοφόρα  και θαυμάσια εμφάνιση των νεαρών ταλαντούχων παικτών Πέτρου Κυριακού, Γιάννη Κράλλη, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του τερματοφύλακα Κώστα Κοτανίδη που στο Β’ ημίχρονο με τις σωτήριες επεμβάσεις και αποκρούσεις του , ήταν ο Άγγελος φύλακας της εστίας του.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 5-2, 7-5, 9-7, 12-9, 14-12 (ημχ.), 15-16, 18-18, 21-20, 24-21, 25-23, 26-25

ΑΕΡΩΠΟΣ (Γιάννης Πιλαλίδης): Κοτανίδης, Τζουβάρας 5, Γιόσμου 9, Πετρίδης, Κράλλης Γ. 2, Κυριακού 4, Αθανασίου, Βαφείδης, Μουτούδης, Μπακιρτζής, Τσάπας 2, Μαυρόπουλος, Κράλλης Χ., Αρβανιτίδης 3, Μούσιος 1, Ροδοβίτης.

ΔΟΥΚΑΣ (Γιώργος Κρανάκης): Γιαννάδης, Μουντζουρίδης 8, Μπάγιος, Τόμπρος 3, Τζηράς 5, Γκέρτσος 3, Ζαμπούνης 5, Μανουσέλης, Σαμαράς, Αιβαλιώτης, Ρηγάτος, Ζαλώνης 1, Χρηματόπουλος, Τζανιδάκης, Γεωργιάδης, Αραπακόπουλος. Διαιτητές: Χασκής- Λινάρδος, δίλεπτα: 6-4, πέναλτι: 2/2-5/5

ΝΙΚΟΣ ΦΙΣΤΑΣ

    

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟΥ ΑΕΡΩΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΙΛΑΛΙΔΗ

ΦΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΑΕΡΩΠΟΥ-ΔΟΥΚΑΟ τεχνικός του Αερωπού Γιάννης Πιλαλίδης δεν έκρυψε την ικανοποίηση του από την νίκη, στο πρώτο επίσημο αγώνα στο πάγκο της νέας του ομάδας, ενώ παράλληλα δήλωσε ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών, τονίζοντας ότι παρά το ότι είναι ακόμη νωρίς, η ομάδα έδειξε πολλά θετικά στοιχεία « Είμαι χαρούμενος, τα συναισθήματα μου είναι πολύ όμορφα με την πρώτη νίκη στο πάγκο της νέας μου ομάδας. Η πίεση γενικότερα όλες αυτές τις ημέρες της προετοιμασίας ήταν μεγάλη, από την  ανυπομονησία από την δική μου την πλευρά να έρθει η στιγμή της πρεμιέρας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την διαχείριση του αποτελέσματος του παιγνιδιού γενικότερα από τους αθλητές μου, γιατί σημασία έχει να καταφέρνεις να παίρνεις αυτό που πρέπει. Σίγουρα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολλά κομμάτια γιατί στο τέλος κινδυνέψαμε να χάσουμε τους 2 βαθμούς, και να έρθει το παιγνίδι ισοπαλία. Πιστεύω ότι μέρα με την μέρα η ομάδα θα δέσει ακόμη περισσότερο, θα ανεβαίνουμε ακόμη περισσότερο. Μεγαλύτερη μου χαρά ήταν σήμερα ότι απλώθηκε το παιχνίδι και σε άλλα παιδιά, τα οποία δεν έπαιζαν τόσο πολύ, και συγκεκριμένα οι (Κράλλης,Κυριακού, Τσάπας, Πετρίδης,Ροδοβίτης), παιδιά τα οποία είναι νέα και έδωσαν υποσχέσεις αγωνιζόμενοι με μαχητικότητα, και δικαιώθηκαν από το αποτέλεσμα, και αυτό από μόνο του με χαροποιεί. Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στο φίλαθλο κοινό της Έδεσσας, και να εκφράσω τα ευχαριστήρια μου για την μεγάλη  προσέλευση του, και την βοήθεια που μας παρείχε ώστε να  καταφέρουμε να πανηγυρίσουμε την πρώτη μας νίκη.»