ΤΣΑΝΓΚΤον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ταϊβάν στην Ελλάδα Paul Kuoboug Chang δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Εξωστρέφειας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας Τζελίνας Μακραντωνάκη, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε λόγο για το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, με έμφαση στον άξονα των εμπορικών ανταλλαγών και του τουρισμού, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη ανάπτυξης συντονισμένων στρατηγικών για την αποτελεσματικότερη προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Ταϊβάν. «Στην Κεντρική Μακεδονία έχουμε ανοίξει δρόμους εξωστρέφειας και καινοτομίας, με σκοπό να αναδείξουμε τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και να καταστήσουμε την περιοχή μας ατμομηχανή ανάπτυξης για την εθνική μας οικονομία. Είμαστε μια Περιφέρεια με πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες και επενδυτικές δυνατότητες που, αν τις αξιοποιήσουμε κατάλληλα, μπορούμε να ανακάμψουμε από την κρίση. Στην Κεντρική Μακεδονία διαθέτουμε εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, τα οποία προσδιορίζουν την ταυτότητά μας. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη θέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις εξαγωγές προϊόντων και να διεισδύσουμε περισσότερο στην αγορά της Ταϊβάν, καθώς αυτή μπορεί να αποτελέσει μια νέα περιοχή για την εξαγωγική μας δραστηριότητα», σημείωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα του τουρισμού και εξέφρασε τη βούληση της  διοίκησης Π.Κ.Μ. να ενισχύσει περαιτέρω τις ανταλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Ταϊβάν σε περιφερειακό επίπεδο σε ζητήματα ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας, πολιτισμού και τουρισμού, μέσα από στοχευμένες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας  της Ταϊβάν στην Ελλάδα Paul Kuoboug Chang ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση. Ο κ. Changεξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχετικά με τις δυνατότητες οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ταϊβάν, μιλώντας για τις προοπτικές εξαγωγής προϊόντων και τεχνογνωσίας από την χώρα του προς την Ελλάδα.