Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013  και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013.

p melas 

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου  2013:

    α. Ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία, σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας

    β. Στέψη των προτομών των Ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα και των ανδριάντων του Παύλου Μελά στην πλατεία οδού Π. Μελά (έναντι του Λευκού Πύργου) και «Αγνώστου Κρητικού Μακεδονομάχου Αγωνιστή», στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Μητροπόλεως από τη μαθητιώσα νεολαία. Στην τελετής της στέψης θα παραστούν ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι Προϊστάμενοι των οικείων Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές των σχολείων, των οποίων οι μαθητές και μαθήτριες θα στέψουν τις προτομές.

 

Κυριακή  20 Οκτωβρίου 2013:

Ώρα 10.00΄: Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και ομιλία από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Λόγω εγκατάστασης εργοταξίου του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης στην πλατεία των Μακεδονομάχων, η Επιμνημόσυνη Δέηση και εφέτος δεν θα πραγματοποιηθεί -όπως ήταν καθιερωμένο- στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου.

    Ώρα 10.45΄: Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, από τους κ.κ.:

       Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης ως Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης,

       Στρατηγό Διοικητή Γ΄ Σ.Σ.

       Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,

       Δήμαρχο Θεσσαλονίκης,

       Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Β.Ε.,

       Γενικό Επιθεωρητή Πυροσβεστικού Σώματος Β.Ε.,

       Διοικητή 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής,

       Εκπροσώπους Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την εκδήλωση για τον Μακεδονικό Αγώνα, ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία μας.