Στο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους το οποίοι διεξήχθη στη Δράμα την προηγούμενη εβδομάδα συμμετείχε ο σκηνοθέτης Άκης Πολύζος με την ταινία «Συνθήκη 10/60». Ο νεαρός σκηνοθέτης, με καταγωγή από τα Γιαννιτσά, κατάφερε να κερδίσει τρία βραβεία, ειδικές διακρίσεις καθώς επίσης τεχνική υποστήριξη για την επόμενη ταινία του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολύζος παρέλαβε το ειδικό βραβείο «Ντίνος Κατσουρίδης» για πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη. Ακόμη, βραβεία απονεμήθηκαν στους συνεργάτες του, κ.κ. Γ. Δρακουλάκο, Α. Λουζιώτη και Αλ. Σιδηρόπουλο για τη φωτογραφία και το σχεδιασμό ήχου της ταινίας.

 ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πρίν από λίγες ημέρες η ταινία «Συνθήκη 10/60» προβλήθηκε στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Λός Άντζελες. Ακολουθεί η διοργάνωση «Νύχτες Πρεμιέρας» στην Αθήνα όπου ο κ. Πολύζος θα παρουσιάσει το έργο του καθώς επίσης το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κύπρο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά : «Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Άκη Πολύζο για το βραβείο του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη. Εξίσου σημαντικές οι υπόλοιπες διακρίσεις της ταινίας «Συνθήκη 10/60» και για το λόγο αυτό συγχαίρω τους συνεργάτες και τους συντελεστές της παραγωγής της ταινίας. Ο πολιτισμός της Πέλλας παραμένει αναλλοίωτος μέσα στο χρόνο και για αυτό «φροντίζουν» οι άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων. Είναι συμπολίτες μας οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία κάνουν υπερήφανους όλους εμάς. Οι επιτυχίες σε τομείς και δραστηριότητες του αθλητισμού, του πολιτισμού, των επιστημών αποτελούν το αντίδοτο στην κρίση που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία και δείχνουν το δρόμο στη νέα γενιά για περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας είναι κοντά στους αθλητές, στους πολιτιστικούς συλλόγους, στους επιφανείς επιστήμονες που με τις πρωτοβουλίες και τα επιτεύγματά τους τιμούν τον πολιτισμό και την καταγωγή τους. Εύχομαι στον Άκη τον Πολύζο καλή επιτυχία στις επόμενες διοργανώσεις που θα λάβει μέρος και ανάλογες διακρίσεις».